Stiri bizare

#sanatate sucuri # sucuri boala # efect sucuri #sucuri indulcite #sucuri

Ce efect devastator au sucurile indulcite asupra organismului! E ca si cum ai...

Sucurile indulcite nu favorizeaza doar obezitatea sau scad capacitatea de invatare, dar iti imbatranesc organismul la fel cum o face fumatul. Acesta este avertismentul recent lansat de oamenii de stiinta.

Potrivit unui studiu realizat la University of California, bauturile acidulate indulcite accelereaza ritmul de maturizare a celulelor din corpul uman, ducand la imbatranirea prematura. Specialistii au stabilit ca persoanele care consuma doua doze de suc indulcit zilnic prezinta modificari ale ADN-ului si o imbatranire a celulelor cu 4,6 ani fata de cele care evita aceste bauturi.

Oamenii de stiinta au analizat mii de mostre de ADN si au contatat ca acestea aveau telomerii semnificativ mai scurti decat cele care nu consumau asemenea bauturi. Telomerii sunt structuri situate la capetele cromozomilor, care protejeaza ADN-ul de leziuni, iar lungimea lor este un indicator al sanatatii.

Persoanele cu un procent ridicat de telomeri scurti sunt mai predispuse dezvoltarii cancerului, afectiunilor cardiovasculare si altor boli asociate cu inaintarea in varsta, precum si decesului prematur.

Modificarile constatate de cercetatori la nivelul telomerilor erau similare cu cele observate la persoanele care fumeaza, scrie dailymail.co.uk.

Sursa foto: thestar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea