Stiri bizare

#sursa infectie # pericol pijama #pijama #infectie #sanatate

Cat de des schimbi pijamaua? Iata cat de grav iti poate afecta sanatatea!

E comoda, e calduroasa, insa pijamaua ta te poate trimite direct in bratele medicului daca nu o speli mai des. Un recent studiu derulat in Marea Britanie arata ca atunci cand vine vorba de spalatul pijamalelor toata lumea este uituca. Mai grav este faptul ca lejera imbracaminte poate sa fie un adevarat focar de infectie.

Studiul a aratat ca un barbat, in medie, obisnuieste sa poarte aceeasi pijama pana la doua saptamani, in timp ce femeile o folosesc chiar si 17-18 zile. Scuza barbatilor este ca nu obisnuiesc sa spele si atunci folosesc ce le pica la indemana, in timp ce femeile schimba des perechile de pantaloni de pijama, dar uita sa le bage in masina de spalat rufe.

Situatia nu este deloc amuzanta pentru medici. Acestia avertizeaza ca purtatul pe termen lung al pijamalelor pot provoca infectii grave, cele mai periculoase fiind cistita si infectia cu stafilococ auriu.

Foto: junesjournal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea