Stiri bizare

# analize cancer #simptome cancer #tratament cancer #ciobanesc german #caine #cancer

Incredibil! Cainele care poate depista cancerul

Frankie, o corcitura de ciobanesc german, a reusit sa indice, cu o acuratete de 88%, prezenta tumorilor tiroidiene in cazul a 34 de pacienti care au acceptat sa se supuna unui test inedit, scrie dailymail.co.uk.

Dresorii l-au instruit pe Frankie sa se aseze in pozitia culcat atunci cand „detecteaza” cancerul tiroidian in mostrele de urina recoltate de la pacienti si sa se intoarca daca probele sunt „curate”.

Cercetarile au fost realizate de o echipa de specialisti de la Universitatea din Arkansas. Expertii au pornit de la o serie de studii anterioare cainele este capabil sa diferenteze un tesut sanatos de unul atins de cancer daca este antrenat corespunzator. Dresajul lui Frankie s-a intins pe o perioada de sase luni, iar rezultatele au fost spectaculoase.

"Detectarea si diagnosticarea cancerului tiroidian sunt deosebit de dificile pentru ca trebuie sa depistezi un numar infim de noduli cancerosi intr-o mare de noduli benigni", a precizat dr. Donald Bodenner, de la Universitatea din Arkansas. "De asemenea, este greu de stiu cu precizie daca, dupa operatie, cancerul a fost indepartat in totalitate", a mai spus el.

Cainii au un simt al mirosului de 10 ori mai ascutit decat al oamenilor.

Foto: dailymail.co.uk via uamshealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea