Stiri bizare

#pom Paste #Paste 2015 #oua ciocolata

Asa arata cel mai frumos "pom de Paste". E plin cu mii de oua colorate!

Ne-am obisnuit sa impodobim cate un brad de Craciun, insa la nemti exista un obicei similar si de Paste. In Germania, se impodobesc pomi cu oua colorate. O familie din localitatea Saalfeld a dus insa aceasta traditie la extrem.

De doua saptamani, Christa si Volker Kraft tot impodobesc la copacul din fata casei. Nu mai putin de 10.000 de oua colorate in fel si chip orneaza "pomul de Paste".



Fac asta in fiecare an in preajma sarbatorii pascale din 1965 si pana acum. Daca in urma cu cinci decenii au asezat doar 18 oua in pomisor, de la an la an, pe masura ce copacul crestea, si numarul oualor decorative se inmultea.



Initial au folosit decoratiuni din plastic, dar ulterior au inceput sa foloseasca oua incondeiate de fiica lor cu diverse peisaje si modele.


Traditia instituita de cei doi pensionari le-a adus faima pe plan local, iar copacul a ajuns o atractie turistica, sute de oameni venind anual la casa lor pentru a admira opera batraneilor.

Sursa foto: boredpanda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea