Stiri bizare

#perceptie rochie #culoare rochie #rochie viral #rochie

Albastra sau alba? Ce culoare are rochia? Fotografia a devenit viral de aseara pana azi!

O fotografie cu o rochie, a carei culoare poate varia in functie de persoana care o priveste, starneste reactii in lumea intreaga. Unele persoane sunt de parere ca este albastra, cu dantela inchisa, iar altele o vad alba, cu dantela aurie - mai exact 500.000 de oameni, respectiv  1,2 milioane de persoane. Tu ce parere ai?

Controversa a aparut dupa ce o tanara din SUA a vazut rochia albastra cu negru la o nunta, “iar cand m-am uitat din nou la ea, mi s-a parut ca e alba cu auriu". Ea a postat fotografia pe contul sau de Tumbl, iar de aici au aparut tot felul de pareri.

Cei de la BuzzFeed si Gawker au incercat sa ofere explicatii "stiintifice": se pare ca totul depinde de modul in care cade lumina pe rochie atunci cand a fost facuta fotografia: "Albastrul se poate transforma in alb, iar negrul in auriu. Dar poate e doar incercarea noastra de a elucida un mister pe care nu-l vom intelege niciodata".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea