Pentru el

#cravata #barbat #tinuta #culoare #haine #vestimentatie

Cum sa iti alegi cravata

Alegerea cravatei nu este un lucru simplu de facut, mai ales de catre un barbat care nu este un impatimit al modei. este un accesoriu important in garderoba masculina pentru ca aduce putina fantezie costumului, tinutei in general.

Daca faci parte din numeroasa categorie a barbatilor care au dificultati in a-si alege cravata , iata cateva sfaturi utile care sa te ajute sa eviti greselile vestimentare.

Pasul 1. Inainte de cumpara o cravata, uita-te cu atentie la materialul din care este confectionata, la dublura acesteia, la cusaturi etc. Atinge cu mana tesatura acesteia si bazeaza-te pe senzatie. Calitatea se observa din aceste caracteristici. O cravata de buna calitate trebuie sa aiba o tesatura moale, pentru a se mula perfect pe pieptul tau.

Pasul 2. Opteaza pentru cravate din matase. Acestea se vor mentine mult mai bine pe timp indelungat, nu se vor decolora si isi vor pastra forma intacta, fata de cele din bumbac care intra la apa si se sifoneaza. Cravatele cu amestec de poliester isi pastreaza formele, insa nu si culorile. Acestea au tendinta de a se decolora dupa doar cateva spalari.

Pasul 3. O cravata se poarta intotdeauna cu o camasa, deci este foarte important sa tii cont de acest aspect. Va trebui sa tii cont de culorile si de materialele ambelor obiecte vestimentare care trebuie sa se asorteze intre ele.

Daca vrei sa nu dai gres, este important sa tii cont de cateva reguli foarte simple:

  • Cravatele cu imprimeuri puternice merg intotdeauna cu o camasa alba ;
  • Culoarea cravatei trebuie sa fie asemanatoare cu cea a camasii sau sa se regaseasca in acelasi ton;
  • Cravata uni se potriveste la o camasa in dungi sau in carouri si este de preferat ca nuanta acesteia sa fie similara cu cea a semnelor de pe camasa;
  • Daca vrei ceva special, pentru un eveniment deosebit, alege o cravata intr-o culoare cu cateva tonuri mai aprinse decat camasa. De exemplu, daca ai optat pentru o camasa bleu pal, alege o cravata albastru-marin;
  • Avantajul unei cravate uni este acela ca poate fi purtata atat cu o camasa intr-o singura nuanta, cat si cu una cu imprimeuri, bineinteles cu conditia sa se asorteze;
  • Uita de cravatele foarte late, deoarece in acest an se poarta modelele cat mai subtiri;


De asemenea, forma fetei este importanta in alegerea cravatei. Asadar, daca ai fata ovala, considerata a fi fata perfecta, poti indrazni orice model de cravata. Daca ai alege cravatele cu imprimeuri drepte cum sunt liniile sau desenele geografice simple.

Unui barbat cu fata sub forma de triunghi ii sunt indicate cravatele uni sau cu motive discrete, pentru a nu atrage atentia prea mult in partea de sus a corpului. Daca trasaturile tale sunt foarte rotunjite, ai grija sa eviti cravatele cu cercuri sau forme geometrice de dimensiuni mari. Alege mai degraba un model cu floricele discrete sau o cravata in degrade.

Citeste mai multe despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: 15 idei si trucuri de organizare a garderobei

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare