Pentru el

#costum de baie #masculin #sort #vara

Vara asta se poarta sortul

Odata ce sezonul cald se aproprie, si barbatii, la fel ca femeile,  incearca sa renunte la alimentele care contin prea multe calorii si sa mearga mai des la sala pentru a trage de fiare. Motivul este unul cat se poate de simplu de altfel: vor si ei sa arate bine pe plaja la mare.

Problema este ca teoria porcului care se ingrasa in ajun nu este una de prea mare succes ca atare ca se trezesc in mijlocului verii ca se privesc intr-o dimineata in oglinda si nu le convine ce descopera in reflexie. Pentru cei care se gasesc in aceasta situatie, nu este cazul insa sa intre in panica. In toate exista o solutie. Este suficient, de exemplu, sa stii care costum de baie ti se potriveste tie pentru a fi o aparitie de senzatie pe litoral.

 

Cum iti alegi costumul de baie?

 

Materialul

 

In mare parte, costumele de baie sunt facute fie din bumbac, fie din elastan, poliamida sau poliester . Pe care sa-l alegi? Sa o luam prin eliminare:

• Bumbacul are tendinta de a se „strange” atunci cand este ud si poate da impresia de inestetic. Ca atare este de preferat sa-l eviti. Daca gasesti un costum de baie ce contine bumbac intr-un procentaj mic, este OK dar in niciun caz nu opta pentru un costum de baie 100% din bumbac.

• Poliesterul poate crea acel efect de „incins”. Ca atare, daca nu doresti sa ai impresia cand stai pe plaja sa te bronzezi, ca iei foc, este de preferat sa stai departe si de acest material

• Elastanul si poliamida. Aceste doua materiale ofera o elasticitate foarte buna, se muleaza usor pe corp, se usuca extrem de repede si sunt usoare. Ca atare, indreapta-ti atentia spre costumele realizate din aceste materiale. De asemenea, elastanul si poliamida merg foarte bine combinate cu bumbac sau poliester.

 

Culoarea

 

Atunci cand alegi culoarea costumului tau de baie trebuie sa ai in vedere si nuanta pielii tale precum si ce constitutie ai. Astfel, daca ai pielea mai inchisa indreapta-ti atentia spre culorile deschise neutre. Combinatia de alb/negru este o alta alegere buna. In caz contrar, indreapta-ti atentia spre culorii vii si puternice.
In ceea ce priveste constitutia, lucrurile stau astfel:

• Pentru a parea mai slab, alege sa porti negru si stai departe de costumele cu imprimeu.

• In cazul in care ai talia foarte subtire, alege un costum de baie cu dungi orizontale.

• Daca doresti sa pari mai inalt, foloseste-te de dungile verticale.


Imprimeul

 

In ceea ce priveste imprimeul, oferta este nelimitata, de la classicul palmier, pana la personaje de benzi desenate. Ai grija insa sa stai departe de cele cu reclame, gen bauturi racoritoare, o echipa de fotbal sau o marca de masina, sunt pur si simplu kitchioase si nu te vor face in niciun caza sa arati mai stilat.

 

Tipul

 

Sunt trei tipuri de costume de baie : slip, boxeri si sortul de baie. Alegerea o faci in functie de cat de mult vrei sa lasi la vedere astfel:

Slipul. Este excelent in caz ca practici activitati sportive. Tocmai de aceea este bine sa-l folosesti doar in aceste scopuri, cand te duci la antrenamente. Nu te sfatuiesc sa-l porti pe plaja la mare pentru ca este perimata ideea si nu impresioneaza deloc fetele.

Boxerii.  Acestia in schimb sunt excelenti pentru strand sau plaja. Contin si putin bumbac in compozitia lor si nu trebuie sa ai o constitutie atletica pentru a-i imbraca.

Sortul de baie. Acesta este probabil cea mai buna varianta pentru orice tip de constitutie.  Sunt foarte la moda anul aceasta si modelele cu care vin sunt variate, oferindu-ti astfel posibilitatea de a-l alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

www.flickr.com, www.menclick.blogspot.com, www.smh.com.au, www.fashionbeans.comwww.amazon.com , www.e-bay.comwww.ralphlauren.com

 

Foto : www.opcashback.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare