Pentru el

#cravata #papion #nod #cum se face

Reguli de purtare a cravatei si al papionului

si papionul sunt doua accesorii barbatesti care confera eleganta tinutei. Spre deosebire de papion, cravata poate fi purtata si la tinutele casual sau chiar sport, in cazul celor mai indrazneti. Iata cateva reguli de purtare a acestor doua accesorii masculine.

Cravata, accesoriul elegantei masculine

In codul tinutei business, exista trei culori cu care nu poti da gres in purtarea cravatei. Acestea sunt alb, albastru si gri deschis. Evita cravatele in culori tipatoare (precum mov aprins sau verde fosforescent)

Pentru tinutele nonconformiste se accepta si cravatele cu diverse desene sau modele, insa hainele cu care acestea pot fi combinate au o arie destul de restransa: costume intr-o singura nuanta, de preferat cat mai inchise (negru, bleumarin, indigo).

Cravatele se potrivesc camasilor cu maneca lunga si mai putin celor cu maneca scurta (chiar daca este vara).

La o camasa cu dungi se poarta o cravata intr-o singura culoare si viceversa. Rezultatul combinarii dungilor va fi unul care nu te va pune intr-o lumina prea buna.

Daca tinuta cuprinde mai multe culori, ai grija ca una dintre nuantele cravatei sa se asorteze cu hainele tale.

Cravatele fabricate din matase sunt cele mai apreciate, deoarece se intretin mai usor si raman drepte si netede pe o perioada mai mare de timp. Cele din bumbac se sifoneaza usor, iar in momentul spalarii isi reduc din dimensiuni.

Lungimea cravatei trebuie sa fie cea potrivita, altfel risti sa strici toata imaginea tinutei. Cravata trebuie sa se termine la mijlocul cataramei de la cureaua pantalonilor. Nici latimea nu trebuie neglijata: aceasta trebuie sa aiba intre 10 si 12 cm.

"Simbolistica nodului de cravata este extrem de bogata si de diversa. Mai ales daca doamnele sunt cele care fac anumite gesturi. Daca vrea sa isi marcheze teritoriul, sa demonstreze ca si a cucerit definitiv partenerul, va fi ea cea care va stringe nodul. Daca in schimb este ea cea care slabeste nodul, mesajul e evident. Este o invitatie imediata la relaxare si placere.Oricum ar fi, sunt sigur ca pentru orice barbat cravata este un adevarat bilet de vizita. In cazul in care acest accesoriu este sifonat si murdar, avem de a face cu un barbat neglijent. Daca doriti sa impresionati, alegeti cravatele cu paiete, ca vedetele din muzica rock , sau cu flori si animalute. Atentie insa, nu le puneti pe pat. Aduc ghinion. Cravatele trebuie mereu atarnate", a afirmat stilistul italian Guillermo Mariotto pentru evenimentul.ro.

Cum se face

 

Papionul, un plus de rafinament

Papionul este practic o panglica legata in jurul gulerului intr-un mod simetric, astfel incat capetele sa formeze doua bucle. Acesta completeaza o tinuta sofisticata si este preferat pentru costumele de gala.

Acest accesoriu care inspira un aer artistocrat se gaseste in diverse culori si imprimeuri si este confectionat de obicei din matase, poliester , bumbac sau amestecuri de tesaturi.

Papionul provine din secolul al XVII-lea, de la mercenarii croati care isi legau in jurul gatului o esarfa pentru a le tine gulerul (strans). Mai tarziu, in Franta, a fost adoptata aceasta metoda sub numele de cravata (derivat de la croat). Scriitorul francez Honore de Balzac a scris chiar o carte referitoare la acest subiect. Papionul este considerat varianta eleganta a cravatei si a devenit un accesoriu complementar costumului de ceremonie.

Papionul este asociat in zilele noastre cu intalnirille si petrecerile, cu dineurile sau cocktailurile. Acesta poate fi purtat de barbatii de toate varstele. In America, de exemplu, papionul este mult mai popular decat cravata si, prin urmare, mult mai apreciat de barbati.

Cum se asorteaza papionul

Cel mai des intalnite culori ale papionului sunt alb, negru si bleumarin. Acestea sunt si cele mai potrivite, daca tinem cont ca evenimentul la care se foloseste este unul ceremonial. Evita sa porti un papion cu buline, dungi sau imprimeuri pentru ca acesta ar trebui sa impuna o tinuta mai sobra.

Papionul negru se poate purta la camasile albe, in timp ce un papion negru se potriveste atat unei camasi albe, cat si uneia negre.

Cum se face nod la papion

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului