Pentru el

# imbracaminte interviu #stil masculin #stil vestimentar #interviu

Cum te imbraci pentru un interviu de angajare - 5 ponturi utile barbatilor

Un interviu de angajare poate reprezenta o oportunitate imensa pentru cariera ta. De aceea, este necesar intotdeauna sa te pregatesti asa cum se cuvine inainte de a discuta cu potentialul angajator.

Chiar daca vei fi tentat sa citesti foarte multe informatii despre companie si sa te gandesti non-stop la posibile intrebari si raspunsuri, nu uita sa iti pregatesti si o tinuta adecvata, care sa iti complimenteze cunostintele si pregatirea profesionala.

Micile detalii vestimentare pot face diferenta dintre un candidat slab si unul cu potential maxim, asa ca afla in continuare ce haine trebuie sa porti la interviu pentru a crea o impresie favorabila.

Tinute office pentru barbati - Cum te imbraci pentru un interviu de angajare

 

Alege masura potrivita a hainelor

Fie ca ai mai purtat haine office pana acum sau este prima data cand imbraci un sacou, asigura-te ca tinuta ti se potriveste ca si masura. O camasa prea larga sau o pereche de pantaloni prea scurti reprezinta o greseala fatala de vestimentatie.

Cand mergi la interviul de angajare, evita inchirierea sau imprumutarea hainelor de la alte persoane. Este indicat sa investesti intr-un costum de calitate, cateva camasi barbati si o pereche de pantofi din piele. Astfel, vei fi sigur ca alegi marimea corecta si ca vei arata impecabil in orice situatie.

Alege tinute office in care sa te simti confortabil

Un interviu iti poate provoca emotii si neliniste, iar singurul lucru pe care ti-l vei dori in aceasta situatie este sa te simti incomod in hainele pe care le porti. Specialistii recomanda sa alegi tinuta gasind echilibrul perfect intre confort si aspect.

De exemplu, daca o camasa slim fit iti creeaza disconfort, alege una cu croiala simpla, cu o marime potrivita tie. Vei arata la fel de bine, insa te vei putea simti in largul tau, ceea ce te va ajuta sa te relaxezi.

Haine curate si perfect calcate

Regula de aur spune ca trebuie sa arati impecabil la un interviu, pentru a demonstra angajatorului ca esti un candidat ce ii poate reprezenta oricand cu succes compania. In plus, un aspect ingrijit denota interes si efort depus, lucruri ce vor fi apreciate cu fiecare aparitie.

Dupa ce ai aflat cand va avea loc interviul, pregateste-ti hainele cu minimum o zi inainte. Spala-le, calca-le si asigura-te ca se afla in stare buna. Daca tinuta este noua, probeaz-o si verifica daca te simti confortabil.

Ce accesorii trebuie sa porti

Cand vine vorba despre accesorizarea tinutei, este recomandat sa ramai intr-o zona sigura si discreta. Poarta un ceas de calitate si o curea din piele, care sa se potriveasca din punct de vedere cromatic cu pantofii si restul hainelor.

In functie de specificul jobului pentru care candidezi, poti adauga butoni sau cravata, insa numai atunci cand dress code-ul o cere. In caz contrar, este bine sa te rezumi la accesoriile de baza.

Raporteaza-te la context

Cand alegi tinuta pentru interviu, este important sa tii cont de context. Mai exact, gandeste-te la domeniul de lucru, industrie, companie, pozitia pe care doresti sa o ocupi si momentul zilei in care are loc intalnirea.

In cazul in care candidezi pentru un post de senior intr-o companie multinationala sau intr-un domeniu care cere un dress code elegant, poarta un costum intreg, intr-o culoare inchisa sau neutra, pe care il vei accesoriza corespunzator.

Daca jobul pentru care mergi la interviu presupune creativitate si imaginatie, poti folosi o mica pata de culoare si poti adopta o tinuta smart casual, compusa din jeansi, o camasa, sacou si pantofi.

Indiferent de situatie, pastreaza tinuta cat mai simpla si cat mai potrivita contextului in care te afli. Tine cont de sfaturile de mai sus si nu uita ca increderea in sine este cel mai bun accesoriu.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare