Pentru ea

# tendinte sacouri #sacouri femei #sacouri dama #sacou

Ultimele tendinte in materie de sacouri de dama

Sacoul este piesa vestimentara despre care putem afirma cu tarie ca are cea mai frumoasa istorie in lumea modei, reprezentand un simbol al schimbarilor socio-culturale ce s-au succedat de-a lungul timpului.

In anul 1872, odata cu eforturile femeilor pentru egalitate si drept la vot, acestea au imprumutat din vestimentatia masculina sacoul, pe atunci liniar, sobru, auster, caruia i-au oferit insa nota de eleganta necesara prin asortarea palariilor mici, accesorizate cu pietre pretioase sau broderii.

In zilele noastre, sacoul a devenit parte componenta a garderobei femeilor, mai mult decat atat, reprezentand o piesa de rezistenta si adoptat nu doar de catre femeile carora le este impus de job ci de catre toate femeile, indiferent de stilul lor vestimentar.

Numeroase modele de sacouri dama din materiale calitative sunt piese vestimentare extrem de versatile si pot fi purtate in orice combinatie, de la jeansi, la pantaloni de lungimi diferite, rochii de zi si rochii de seara.

Vom discuta astazi despre trei tipuri de sacouri care impun, prin croiala lor, cateva reguli de accesorizare si purtare.

Vom incepe cu modelul de sacou clasic, mai exact sacoul cambrat. In general culorile acestui tip de sacou sunt culori neutre si nonculori: alb, negru, gri sau bleumarin.

In general, acesta parte componenta a unui costum alcatuit in partea de jos din pantalon clasic sau fusta. Acest tip de sacou evidentiaza talia, punand-o in valoare si creeaza impresia unei siluete tip clepsidra.

Sacoul poate fi asortat cu orice tip de blugi, fie ei drepti sau largi, cu rochii maxi si fuste ample

Sacoul boyfriend, inspirat si el din vestimentatia masculina, mai este denumit si “oversized” si este in lumina reflectoarelor de pe podium in ultimii ani.

El nu este un model de sacou mare ca marime, asa ca nu incerca sa iti achizitionezi un sacou cu doua numere mai mare, ci are o croiala larga insa la umeri se pliaza perfect pe silueta feminina.

Desi se poate purta atat peste bluze largi cat si peste topuri mulate cu aceeasi usurinta, aspectul lui larg impune o combinatie cu jeansi mulati in partea inferioara, colanti de piele sau fuste stramte.

Fracul sau tuxedo reprezinta una dintre cele mai stilate piese vestimentare ale oricarei garderobe feminine.

Inspirat din costumele barbatesti de ceremonie, fracul este putin mai scurt de nivelul bazinului insa niciodata nu ajunge pana la cel al taliei, partea din fata este mai scurta decat cea din spate iar reverele sunt ascutite.

In ultimele sezoane, l-am remarcat purtat peste rochii elegante, de seara si de gala, in defavoarea salurilor considerate demodate si batranesti. Poate fi combinat cu succes si in outfiturile smart casual.

Purtat peste camasi, peste tricouri cu print sau simple, peste topuri de culori si texturi variate, peste pulovere, deschis sau inchis in fata, cu maneci lungi, realizat la comanda sau ready-to-wear, incheiat cu nasturi sau capse, parte componenta a unui costum sau purtat individual, sacoul va ramane articolul vestimentar ce iti va contura liniile naturale ale corpului intr- o tinuta impecabila si confortabila.

Intra pe Larysa.ro si alege sacoul tau preferat!

Date de contact:

  • Telefon: 0722 219 375
  • E-mail: contact@larysa.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare