Pentru ea

#par superb #ingrijire par vara #vara #ingrijire par

Trucuri pentru un par superb pe perioada verii

Vara este deja aici si singurul lucru la care ne putem gandi este unde vom merge in vacanta, insa este important sa ne ingrijim si de corpul nostru in aceasta perioada. Asta include chiar si parul, pe care de obicei il rasfatam pe perioada iernii, cand este uscat si deteriorat. Totusi, si vara poate avea cateva efecte negative asupra lui. Asadar, cateva trucuri pentru un par mai stralucitor si mai sanatos este tot ce ai nevoie pentru a face niste poze perfecte de vacanta.

1. Tunde-ti varfurile o data la cinci saptamani

Trebuie sa retii ca parul tau creste mult mai repede in timpul verii, deci poti sa-ti faci programari la coafor, de preferat, o data la cinci saptamani. Pe langa programarile la salon, trebuie sa tii minte ca ceea ce dauneaza cel mai tare parului este caldura. Aici nu e vorba doar de caldura in exces emisa de placa de intins parul sau de ondulator, ci si de caldura emanata de soare, care poate sa usuce parul si sa provoace arsuri la nivelul scalpului.

2. Evita clorul din apa

Clorul este un alt inamic al unei podoabe capilare perfecte. Daca iti petreci majoritatea timpului la piscina, ai grija sa iti prindeti parul intr-un coc in varful capului, deoarece nu iti doresti varfuri despicate sau verzi. Chimicalele din apa de piscina, in contact cu cele din vopseaua de par rezulta intr-o reactie care inverzeste parul. O solutie simpla pentru aceasta problema este sa te speli pe cap cu bicarbonat de sodiu.

3. Preveniti ingrasarea parului

Din cauza temperaturilor ridicate, in perioada verii parul se ingrasa si capata un aspect neplacut mai repede decat in mod normal. Asadar, specialistii te sfatuiesc fie sa-l tii impletit intr-o coada de peste, fie intr-un coc lejer, pentru a evita contactul cu pielea transpirata. Tot temperaturile ridicate atrag dupa sine si o umiditate mai ridicata. Pentru a evita incretirea parului, dar si pentru protejarea acestuia, poti folosi un spray anti-incretire

4. Si... nu uita! Adauga putina stralucire parului

Pe langa clasicele masti de par pe care este bine sa le aplici inainte de a merge la mare sau la piscina, este de preferat sa iti clatesti parul cu apa rece in timpul verii. Acest lucru ii da un plus de stralucire, fara sa fie nevoie sa folosesti produse diferite fata de cele pe care le folosesti in mod normal.

Odata ce ai terminat cu ritualul spalarii parului, incearca sa profiti de vremea minunata de afara si lasa parul sa se usuce singur, deoarece este mai sanatos. Daca iti faci griji ca parul ti se va aplatiza daca nu folosesti un uscator traditional, poti sa-l impletesti lejer si sa-l prinzi cu agrafe intr-un coc. Odata uscat, desfa parul si te vei bucura de bucle lejere, foarte sic.

In general este dificil sa faci fata schimbarilor de temperatura si acest lucru este resimtit si de organism. Totusi, folosindu-te de cateva trucuri la indemana, puteti sa faceti minuni pentru parul tau.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului