Pentru ea

#frumusete # tratamente frumusete #vntage

Tratamentele de infrumusetare infricosatoare prin care treceau femeile in anii '20- '30-'40

In anii '20-'30-'40, oamenii de stiinta au uimit intreaga lume cu inventiile lor care mai de care mai ciudate. Cele mai bizare au fost insa cele in ceea ce priveste infrumusetarea femeilor. Daca acum folosim bigudiuri sau un ondulator pentru a crea bucle superbe, in trecut femeile se supuneau unor adevarate torturi pentru a fi frumoase. Iata cateva imagini foarte graitoare in acest sens:



Pentru a scapa de pistrui sau alte pete de pe fata, femeile din anii '30 apelau la un aparat extrem de bizar, care practic le ingheta pistruii cu ajutorul dioxidului de carbon.



In anii '20, femeile nu aveau uscatoare de par sofisticate. Atunci existau niste aparate imense, cu ajutorul carora femeile se uscau pe par, insa si trebuia sa se tina bine pentru a nu fi luate pe sus de puterea cu care acestea emanau aerul.



Imaginea de mai sus prezinta o tehnica de ondulare a parului, din anul 1929, in Germania.

Ciudatul dispozitiv din imaginea de mai sus a fost realizat in anul 1930, de Max Factor, pentru a ajuta la corectarea machiajului. Daca astazi folosim buretei sau alte obiecte sofisticate, de mici dimensiuni, in trecut, doamnele treceau prin chinuri groaznice doar pentru a avea un machiaj perfect.

Aceasta masca inspaimantatoare era folosita in anul 1940 pentru a emana caldura pe fata si pe cap in incercarea de a stimula circulatia sangelui si de a face pielea sa arata mult mai proaspata si mai tanara.



Saloanele de masaj erau foarte populare in anii '40. Femeile urmau tot felul de tratamente pentru a pierde in greutate. Unul dintre aparatele folosite in acest sens este cel din imagine, cu ajutorul caruia picioarele clientelor erau masate cu role metalice.



Daca astazi ne bucuram de cele mai moderne creme de protectie solara, pe la mijlocul anilor 1940, oamenii purtau niste pelerine foarte ciudate, cu ajutorul carora se protejau de soare. De asemenea, aceasta pelerina le acoperea si capul, deoarece atunci nu aparusera nici ochelarii de soare.

Sursa foto: boredpanda.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare