Pentru ea

#stilul nomad #toamna #nomad urban

Stilul nomad – in mare voga in sezonul rece

Stilul nomad a revenit in forta in acest an pe podiumul prezentarilor de moda, dupa debutul timid din urma cu doi ani.

Marii designeri s-au inspirat din costumele traditionale de pe intreg mapamondul si propun stilul nomad urban pentru aceasta toamna.

Stilul implica cat mai multe straturi de tricotaje de lana sau blana, care creeaza un look rustic. Texturile si modele complexe se impaca bine in cadrul stilului nomad urban cu materialele voluminoase.

Imbinarea hainelor in stilul nomad ne duce cu gandul la libertate si la spiritul boem. Combinatiile de elemente voluminoase nu mai sunt evitate, pentru ca in stilul nomad nu exista "prea mult".

Pornind de la culori calde, stilul nomad urban e caracterizat prin pulovare lungi, haine in carouri, veste de blana, fuste lungi, pantofi cu talpa inalta si genti cu manere lungi. Accesoriile urmeaza acelasi trend libertin si pot fi combinate in moduri nepermise pana acum. De la bratari colorate pana la accesorii cu pene, stilul nomad urban accepta orice excentricitate.

In timp ce Roberto Cavalli a mizat pe mai multe straturi de materiale groase, in culori bogate, john galliano si-a inspirat colectia de toamna din look-ul nomazilor din estul Rusiei.

Caciulile de blana au revenit si ele pe podium odata cu stilul nomad urban. Blana este un element cheie pentru stilul nomad urban, fie ca e naturala sau ecologica.

Pentru a adopta stilul nomad urban ai nevoie doar de cateva elemente importante in garderoba ta. Tricotajele voluminoase din lana se incadreaza in trend si iti vor tine de cald in zilele inghetate de iarna.

Fustele maxi, cu texturi si culori puternice, au cel mai spectaculos efect atunci cand sunt purtate cu mantii sau pulovare asimetrice.

Stilul nomad urban iti permite si sa porti doua fuste de lungimi diferite in aceeasi tinuta, pentru un efect asimetric chic. Centurile si curele sunt si ele un element important in stilul nomad. Pentru un look casual poti chiar purta mai multe curele in acelasi timp.

 

Turbanul, esenta stilului nomad

 

Pentru un look cu adevarat nomad poti purta un turban, creat din esarfe de culori diferite, asemenea celor prezentate in colectia de toamna Jean Paul Gaultier. Turbanul poate fi accesorizat perfect cu o centura lata si cu o pereche de manusi fara degete.

Esarfele cu modele florale se potrivesc perfect cu pulovarele groase de lana in cadrul stilului nomad urban. Pentru o tinuta office , poti adopta doar cateva elemente stilistice nomade, renuntand insa la culorile puternice si la combinatia agresiva de texturi si modele.

Cand cauti bijuteriile potrivite pentru stilul nomad, alege bratarile multicolore si lanturile metalice voluminoase.

Tinuta in stil nomad urban poate fi completata de o geaca de piele. Daca ai ales mai multe accesorii colorate, poarta o geaca de piele maro, in linii clasice si nu uita de esarfele colorate si de palariile excentrice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare