Pentru ea

#alegere sosete #sosete #accesoriu

Sosetele lungi, un accesoriu potrivit pentru orice tinuta

Cand vremea incepe sa se racoreasca, este timpul sa scoatem sosetele lungi din dulap. Aceste accesorii confortabile pot adauga o nota de personalitate oricarei tinute si sunt disponibile intr-o varietate de stiluri si culori. Fie ca preferi un model amuzant si funky sau unul clasic si atemporal, exista o pereche de sosete lungi potrivite oricarui tip de personalitate. Cu siguranta merita sa le dai o sansa! S-ar putea sa fii surprinsa de cat de versatile pot fi. Principalele tipuri de sosete lungi de care orice femeie are nevoie

 

Sosetele lungi sunt la mare cautare in zilele noastre. Insa cu atat de multe modele si stiluri diferite de sosete dama lungi disponibile pe piata, poate fi dificil sa stii de care dintre ele ai nevoie de fapt si care sunt cele mai potrivite pentru tine. Iata, mai jos, cele doua tipuri principale de sosete lungi de care orice femeie are nevoie in garderoba sa.

Sosete lungi din material lycra

Acestea sunt tipul de sosete lungi la care apeleaza majoritatea femeilor. Sunt perfecte pentru a fi purtate pe sub pantaloni sau fuste - exceptie facand sosetele lungi cu plasa sau cu model, care pot fi purtate ocazional cu rochii sau pantaloni scurti. Sosetele lungi din lycra sunt elastice si confortabile si se regasesc, de obicei, intr-o varietate de culori si modele, astfel incat poti gasi o pereche care sa se potriveasca cu fiecare dintre tinutele tale.

Sosete lungi din bumbac

Acest tip de sosete lungi sunt populare mai ales in randul persoanelor mai tinere si al adolescentilor. Ele pot fi purtate cu pantaloni scurti, ceea ce le face o optiune excelenta pe timpul verii, dar sunt, de asemenea, suficient de calduroase pentru a fi purtate si iarna, pe sub pantaloni lungi. Sosetele lungi din bumbac sunt mai putin elastice decat versiunea lor din lycra, insa sunt ultra-confortabile. Si, la fel ca sosetele lungi din lycra, vin intr-o multitudine de modele si culori pentru a putea fi stilizate cu usurinta. 

Cum se poarta sosetele lungi?

Unul dintre cele mai bune lucruri despre sosetele de dama lungi este faptul ca pot fi purtate cu o varietate de pantofi diferiti. Spre deosebire de sosetele pana la glezna, care sunt in general potrivite doar pentru adidasi sau alte tipuri de pantofi casual, sosetele lungi pana la genunchi pot fi purtate cu pantofi eleganti, ghete si chiar sandale. Acest lucru le face sa fie o optiune versatila, ce poate fi in purtata in diverse moduri pentru a se potrivi oricarei ocazii.

Sosetele lungi sunt o necesitate in timpul iernii, deoarece iti mentin picioarele perfect incalzite. Primul pas spre a invata cum sa porti sosete lungi este sa iti alegi modelul potrivit. Exista anumite elemente ce trebuie luate in considerare atunci cand alegi sa porti sosete lungi, pe care le vei descoperi in cele ce urmeaza.

Sosete lungi in nuante neutre

Daca vrei ca tinuta ta sa fie mai echilibrata si sa atraga mai putin atentia, alege modele in nuante neutre, precum negru, bleumarin, maro, gri, alb si bej. Acestea se numesc neutre pentru ca nu intra in conflict cu alte culori. Sunt culori relaxate, care te vor face si pe tine sa te simti bine in pielea ta. Daca optezi pentru sosete dama lungi in nuante neutre, acestea se vor asorta perfect cu tinutele tale. La polul opus, sosetele lungi in culori stralucitoare purtate intr-o tinuta neutra vor adauga un strop de culoare oricarui look.  

Culori si modele de sosete lungi

Daca esti genul de persoana care prefera tinutele mai indraznete, inseamna ca sosetele lungi colorate vor fi pe gustul tau. Pentru a-ti condimenta tinuta, alege modele de sosete dama lungi cu buline, dungi sau romburi. Dar ai grija ca acestea sa se potriveasca cu hainele tale. Daca te gandesti sa porti o camasa in carouri, evita sosetele lungi cu dungi. In ceea ce priveste culorile, fie asortezi sosetele la o culoare care face parte din tinuta ta, fie lasi sosetele sa iasa in evidenta integrandu-le intr-un ansamblu neutru. 

Texturi

Sosetele lungi texturate adauga o nota speciala unei tinute. Daca vrei modele mai deosebite, alege sosete de dama lungi cu plasa, dantela sau ornamente precum sclipici, cristale sau perle. Aceste mici detalii adauga un farmec aparte tinutei tale, intr-un mod in care sosetele tipice nu o pot face. Le poti folosi pentru a transforma un look de zi intr-unul de seara, pentru un aspect sofisticat. 

Sosetele de dama lungi sunt o optiune versatila si eleganta. Asadar, data viitoare cand faci cumparaturi, nu ignora aceste piese vestimentare interesante si indraznete!

FOTO:  sosetaria.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare