Pentru ea

# incaltamintea potrivita #alegere incaltaminte #incaltaminte

Sfaturi simple pentru obtinerea unei tinute casual

Stilul casual reprezinta unul dintre cele mai populare coduri vestimentare, care presupune purtarea hainelor confortabile, de zi cu zi, deloc formale. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca hainele care iti ofera confort trebuie alese cu grija, astfel incat sa poata fi purtate atat in oras, cat si la locul de munca.

Din fericire, barbatii si femeile dispun de numeroase optiuni atunci cand vine vorba despre tinutele casual. Tine cont de sfaturile de mai jos, astfel incat sa compui cele mai potrivite outfituri casual!

Cum se obtine o tinuta casual pentru barbati?

Desi vorbim despre stilul casual masculin, acesta presupune numeroase similaritati cu cel casual feminin. In primul rand, barbatii pot purta jeansi, o alegere ideala pentru a compune o tinuta casual. Sunt indicate perechile de jeansi simple si in culori inchise, evitandu-le pe cele decolorate excesiv, rupte sau modelele cu aplicatii.

Totodata, sunt de preferat perechile de jeansi cu talie inalta, in detrimentul celor largi. Jeansii de culoare inchisa, din material de calitate, pot fi purtati de catre barbati atat pentru iesirile informale, in oras, cat si la job, alaturi de camasa si sacou.

Atunci cand vine vorba de tinutele casual pentru barbati, se pune accentul pe hainele care le vin impecabil. Astfel, se pot purta hainele nici prea lungi, nici prea scurte si nici prea largi sau prea mici.

In ceea ce priveste incaltamintea, se pot alege atat modele casual de pantofi, cat si sneakers barbatesti, ideali pentru jeansi si tricouri polo simple. Aceste haine si accesorii casual nu se vor demoda cu trecerea timpului, de aceea trebuie sa faca parte din garderoba oricarui barbat. Domnii pot achizitiona incaltaminte comoda pentru barbati, de zi cu zi, care se adapteaza miscarii naturale a piciorului.

Stilul casual, ca orice alt cod vestimentar, implica folosirea hainelor de calitate, realizate din materiale rezistente, care nu prezinta niciun defect de fabricatie. Pantalonii trebuie sa vina impecabil pe corp si sa nu se sifoneze usor, asortati cu camasi, tricouri monocrome, pulovere si bluze cu maneci scurte sau lungi.

Cum se creeaza o tinuta casual pentru femei?

Stilul casual nu tine cont de formalitati si face referire la hainele confortabile, comode si practice, care iti permit sa te misti in voie. Totusi, hainele casual nu trebuie sa fie plictisitoare! Femeile pot alege tinute in culori tari de galben, rosu sau portocaliu, care le pot scoate din anonimat, in special in sezonul rece, cand poate fi deprimant sa porti doar maro sau gri.

Cum se obtine o tinuta casual simpla, pentru femei? Cu ajutorul unei perechi de jeansi, cu o bluza alba sau colorata si cu o pereche de tenisi sau pantofi cu toc mic. In afara de aceste piese vestimentare, se pot alege si tricourile, rochiile, fustele, maletele, pantalonii scurti si cei lungi, realizati din materiale care nu se sifoneaza foarte usor.

Mai mult, pentru a compune o tinuta casual ideala, femeile trebuie sa evite purtarea bluzelor sau a tricourilor prea decoltate, care lasa la vedere spatele sau lenjeria intima. In plus, nu este recomandata folosirea in exces a parfumului si a accesoriilor de orice fel, precum esarfele, brosele si bijuteriile.

Tinute casual, relaxate, pot fi obtinute rapid de femei si barbati, cu ajutorul obiectelor vestimentare si a accesoriilor potrivite. Daca nu stii cu ce sa te imbraci pentru o iesire in oras sau la job, daca mediul iti permite, alege o pereche de jeansi, o camasa simpla si o pereche de sneakersi, articole cu care nu ai cum sa dai gres!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/photo-of-man-and-woman-having-fun-4148891/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare