Pentru ea

#gotic #stil #haine

Se poarta haine gotice

Stilul gotic este un curent in moda care, aparent, are ca target doar un grup special din societate. Sezonul toamna – iarna 2010 demonstreaza insa ca acest trend si-a facut loc si in mintea fashionistelor cu o gandire mai putin „dark”.

Popularitatea pe care a capatat-o acest stil pare sa se datoreze hainelor mult mai permisive si placute la vedere. Astfel, chiar daca  nu esti un fan al look-ului „spooky” alternativ, cu siguranta poti folosi un astfel de outfit la o ocazie mai speciala, fara sa pari excentrica.

Aceasta latura intunecata a modei pare sa-si faca simtita prezenta din timp in timp pe podiumul international. Aceste creatii iesite din comun vin sa arate devotatia fata de subcultura Goth, dar si sa incante privirile celor fascinati de tinutele complet negre.

Astfel, daca esti atrasa de texturile suave dar in acelasi timp si de croielile bizare si extravagante iti poti nsusi acest trend gotic ce pare sa ia cu avant sezonul toamna/iarna 2010. Tine minte insa, atitudinea este cea mai importanta conditie atunci cand imbraci un astfel de outfit, ca atare nu o neglija atunci cand iti completezi imaginea.

 

Pielea si sireturile sunt marcile reprezentative ale acestui curent.

 

• Anul acesta, case de moda precum  Louise Goldin si Givenchy au pus accent foarte mult pe creearea siluetelor fantomatice dar totusi feminine folosindu-se de tehnicile arhitecturale de croit precum si de materialele elegante si la moda.

• Designerii de la Louis Gouldon au decis sa sculpteze pielea in asa fel incat sa sublinieze o viziune futuristica a stilului gotic. Unghiuri drepte si geometrice, linii care se pierd in formele corpului au fost astfel baza perfecta pentru crearea unei colectii sofisticate si feminine.  Pe de alta parte, casa de moda Givenchy a abandonat pielea in favoarea sireturilor si a penelor, revelatoare si usor de construit, multe dintre ele adoptate deja pe covorul rosu. Astfel, rochiile pline de stil din texturi invaluitoare si insertii de materiale inedite oricarei fashioniste pasionate au intregit colectia toamna/iarna 2010 a casei de moda Givenchy.www.style.comwww.style.com

• Sireturile au oglindit luxul texturilor si senzualitatea designurilor. Tinutele in stilul paienjenis prezentate la show-ul Missoni au uimit publicul prin alura clasica pe care a capatat-o stilul gotic odata cu ele.

• Alexander Wang a adoptat o perspectiva post-grunge al acestui stil si s-a jucat cu simtul urban al „uniforme negre”. Si-a completat creatiile cu sireturi si taieturi si a dat un aer mai provocator outfiturilor.www.style.comwww.style.com

• Stilul gotic trebuie sa cuprinda si insertii de fashion regesc. Designeri precum Angelo Marani, Ann Demeulemeester, Hairder Ackermann  si Gareth Pugh s-au folosit din plin de aceste insertii si au pus in scena adevarate parade a rochiilor si costumelor remarcabile prin pietre pretioase , perle si croieli reprezentative ale stilului gotic.

www.style.comwww.style.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare