Spiritualitate

#rugaciune Sfanta Maria #sfanta maria mare #rugaciune

Rugaciuni catre Sfanta Maria pe care trebuie sa le spui astazi pentru a avea noroc

Pe 15 august credinciosii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Aceasta zi, plina de semnificatii religioase, este dedicata rugaciunii. Credinciosii rostesc astazi rugaciuni adresate Sfintei Maria, rugaciuni care sa ii fereasca de ghinioane si sa le poarte noroc.

 

Iata care sunt rugaciunile pe care trebuie sa le rostesti in aceasta zi sfanta.

Rugaciune catre Maica Domnului, care tine ghinioanele la distanta

“O, Preacurata Maica a Domnului, a puterilor de sus, imparateasa cerului si a pamantului, atotputernica aparatoare si tarie a noastra, primeste aceasta cantare de lauda si de multumire de la noi, nevrednicii robii tai. Inalta rugaciunile noastre la tronul lui Dumnezeu si Fiul tau, ca sa fie milostiv nedreptatilor noastre. Sa adauge harul Sau tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tau si cu credinta si cu dragoste se inchina facatoarei de minuni icoanei tale. Ca nu suntem vrednici sa fim miluiti de Dansul si pentru aceasta nazuim la tine, ca esti acoperitoarea noastra si grabnica ajutatoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugam tie; ocroteste-ne pe noi cu atotputernicul tau Acoperamant si cere de la Dumnezeu Fiul tau sa dea pastoritilor nostri sfintenie, ca sa privegheze si sa ocarmuiasca sufletele noastre; ocarmuitorilor de orase, intelepciune si putere; judecatorilor, dreptate si necautare la fata; invatatorilor, minte si smerita intelepciune; asupritilor, rabdare; asupritorilor, frica de Dumnezeu; celor mahniti, rabdare si bucurie duhovniceasca; neinfranatilor, infranare; si noua, tuturor, duhul intelepciunii si al cucerniciei, duhul milostivirii si al blandetii, duhul curatiei si al dreptatii. Asa, Doamna preasfanta, milostiveste-te asupra noastra si asupra neputinciosului tau popor.

Pe cei rataciti povatuieste-i pe calea cea buna, pe cei batrani ii sprijineste, pe prunci ii pazeste si pe noi, pe toti, ne apara si ne ocroteste cu milostivirea ta. Pe toti, scoate-ne din adancul pacatului si ne lumineaza ochii inimii noastre spre cautarea mantuirii. Milostiva fii noua aici, in aceasta viata, iar la infricosatoarea judecata sa te rogi pentru noi catre Fiul tau si Dumnezeul nostru. Ca tu, Doamna, esti slava celor ceresti si nadejdea pamantenilor. Tu esti, dupa Dumnezeu, nadejdea si aparatoarea noastra, a tuturor celor ce ne rugam tie cu credinta. Deci ne rugam tie, Atotputernica ajutatoarea noastra, si tie ne predam pe noi insine, unul pe altul si toata viata noastra, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Imparateasa mea cea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor, bucuria celor mahniti si acoperitoarea celor necajiti, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajuta-mi ca unui neputincios, hraneste-ma ca pe un strain; necazul meu il stii, deci dezleaga-l precum voiesti, ca n-am alt ajutor afara de tine, nici alta mangaiere buna, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi, in vecii vecilor. Amin.

Preacurata Doamna Stapana, de Dumnezeu Nascatoare Fecioara, care poti face tot binele, primeste aceste cinstite daruri, care se cuvin numai tie, de la noi nevrednicii robii tai, Ceea ce esti aleasa din toate neamurile si te-ai aratat mai inalta decat toate fapturile ceresti si pamantesti. Caci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor si prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu si ne-am invrednicit de Sfantul Trup si de Preacuratul Lui Sange. Pentru aceasta fericita esti in neamurile neamurilor, ceea ce esti de Dumnezeu fericita, mai luminata decat heruvimii si mai cinstita decat serafimii. Si acum, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare Fecioara, intru tot laudata, nu inceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tai, ca sa ne izbavim de sfatul celui inselator si de toata primejdia, si sa fim paziti nevatamati de toata lovirea cea inveninata a diavolului; ci pana in sfarsit cu rugaciunile tale pazeste-ne pe noi neosanditi. Ca prin paza si cu ajutorul tau fiind mantuiti, slava, lauda, multumita si inchinaciune, pentru toate sa inaltam, Unuia in Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Rugaciunea pentru noroc si implinirea dorintelor

„Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor! Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.

Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.

In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te impor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (se spune dorinta).

Te impor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale.”

Se spune rugaciunea Tatal Nostru, iar apoi se continua cu:

„Bucura-te Marie, cea plina de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfanta Marie, Maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea