Pentru ea

#stil #piese vestimentare #tinute stil #tinute femei mature

Piese vestimentare pentru femei mature

Indiferent de varsta, femeile isi doresc sa arate cat mai bine, iar vestimentatia joaca un rol esential in acest proces.

Sunt unele doamne, care desi au trecut binisor de varsta de 20 de ani, nu-si dau seama ca tind sa cada in ridicol purtand aceleasi haine si accesorii ca fiicele lor. Nu spune nimeni ca femeile mature nu trebuie sa fie in pas cu moda, ci doar ca trebuie sa inteleaga ca pot arata chic cu o vestimentatie adecvata varstei lor.

Iata ce piese nu trebuie sa-ti lipseasca pentru tinuta din aceasta vara.

1. Incaltaminte lejera

Dupa varsta de 40 de ani, femeile sunt predispuse sa aiba probleme cu picioarele, iar tocurile nu se mai numara printre preferintele acestora.

Pentru o tinuta casual, de iesit la terasa sau chiar pentru o iesire la cumparaturi, poti incalta sandalele romane.

Sunt din nou la moda si te ajuta sa arati chic. La fel de bine, poti sa incluzi printre piesele din garderoba acestei veri si o pereche de sandale boho-chic, cu aer relaxat si vesel.

Pentru o tinuta office, pantofii cu toc patrat reprezinta un must-have. Pot fi asortati atat la rochie sau fusta, cat si la o pereche de pantaloni sau una de blugi. Lasa frau liber imaginatiei!



Foto: refinery29.com

2. Accesoriile

Ochelarii de soare, au dublu rol- pe de-o parte iti ofera protectie impotriva luminii puternice a soarelui, iar de cealalta parte indeplinesc o importanta functie estetica. O femeie care poarta ochelari de soare afiseaza un aer misterios, de cuceritoare.



Foto: refinery29.com

Daca in privinta hainelor, femeile trebuie sa cunoasca un anumit cod legat de varsta, statut social sau stare civila, cand vine vorba de genti, nu prea exista reguli.

Majoritatea femeilor cunosc dictonul "o femeie nu are niciodata prea multe genti", asa ca , nu ne ramane de spus ca trebuie sa iti alegi genti in culori vibrante, de vara.

Daca pana-n 30 de ani se accepta ca o femeie sa se joace cu bijuteriile si sa poarte atat gablonturi, cat si piese elegante din aur si argint, dupa acest prag, lucrurile se mai schimba.


Foto: refinery29.com

Colierul auriu cu snur de piele este una din alegerile care noua ne-a placut.

3. Haine vaporoase

Vara trebuie sa-ti lasi pielea sa respire, asa ca hainele lejere din in, bumbac, jerse sau tweed subtire sunt printre principalele noastre recomandari.

Hainele simple, cu imprimeuri florale, in culori calde, te vor pune in valoare si iti vor spori increderea in propria persoana.



Foto: refinery29.com

Foto: boomerinas.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare