Pentru ea

# ingrijire haine #haine #pastrare haine

Pastrarea hainelor pretioase: 6 ponturi pentru a le prelungi viata

Pastrarea hainelor pretioase este absolut obligatorie pentru iubitoarele de moda care vor sa isi pastreze achizitiile vestimentare speciale cat mai mult timp. O manevrare gresita a materialelor poate distruge prematur aspectul estetic si functionalitatea pieselor de imbracaminte. Iata cateva ponturi utile pentru a prelungi viata hainelor tale preferate.

Indiferent de sumele mari sau mici pe care le investesti in hainele tale, ai in garderoba cu siguranta si piese pretioase pe care nu ai vrea sa le pierzi niciodata. Prelungeste-le viata cu ajutorul catorva ponturi istete!


1. Limiteaza numarul de spalari


Automatizarea spalarii hainelor a atras dupa sine un fenomen periculos pentru garderoba oamenilor: tendinta de a spala piesele vestimentare chiar si dupa ce au fost purtate 2-3 ore, in conditii igienice. Limiteaza pe cat posibil numarul de spalari al hainelor tale pretioase si apeleaza la serviciile unei spalatorii pentru materialele delicate.


2. Sorteaza-ti hainele de fiecare data


Din comoditate sau nestiinta, multi indivizi isi distrug hainele noi pentru ca sar peste acest pas important. Intotdeauna, inainte de spalare, piesele vestimentare au nevoie sa fie sortate in functie de material si culoare: hainele albe de cele colorate, nuantele similare spalate impreuna, iar nuantele foarte inchise, separat.


3. Ai grija la temperatura spalarii


Hainele care nu sunt foarte murdare se vor pastra mai bine daca le speli in apa rece, deoarece materialele sunt usor de distrus prin expunerea la temperaturi foarte ridicate. In plus, apa rece ajuta la pastrarea culorii vii a hainelor, deci previne decolorarea.


4. Albeste-ti rufele non-chimic


Clorul folosit de generatiile trecute pentru albirea hainelor nu este daunator doar organismului uman, ci si mediului. In plus, subtiaza materialul hainelor si le predispune ruperii. Inlocuieste aceasta substanta periculoasa cu bicarbonat de sodiu sau apeleaza la produsele speciale de curatare din magazin, cu ingrediente noi si mai putin nocive.


5. Usuca hainele la aer deschis


Uscatoarele masinilor moderne de spalat emana o temperatura periculoasa pentru integritatea hainelor tale. Incearca sa le usuci, pe cat posibil, la aer deschis.


6. Depoziteaza-le in conditii optime


Atunci cand iti depozitezi hainele pretioase la incheierea unui anotimp, ai grija sa stea departe de praf, molii sau umezeala. Ideal este sa folosesti saci textili protectori, care sa le asigure conditii optime de pastrare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare