Pentru ea

#pantofi #2009 #tendinte #moda #stil

Pantofi de primavara–vara pentru femei – tendinte 2009

Pantofii, balerinii si sandalele sunt cuvintele de ordine la inceput de primavara. Acum este momentul in care abandonam ghetele si cumparam incaltamintea care ne lasa picioarele sa respire in voie.

Vin in forta:

Creatorii de moda ne uimesc in fiecare an cu noile colectii cand sunt prezentati cei mai frumosi si inediti pantofi . Desigur, 2009 nu va face exceptie in acest sens, asa ca iata ce recomandari fac designerii:

Pantofii cu toc creion - acestia se regasesc pe foarte multe podiumuri din intreaga lume si, in curand, ii vom zari la petreceri si cluburi de pretutindeni. Pantofii cu toc creion ofera un aspect sexy picioarelor, pentru ca avantajeaza silueta femeilor.

 

Pantofii cu talpa wedge. Pentru zilele calduroase in care vei purta rochite vaporoase, stilistii propun pantofii cu talpa wedge (platforme). Ai de ales intre talpa realizata din pluta, lemn sau rafie – indiferent pe care o vei alege, vei fi in pas cu moda.

 

Botine peep toe (incaltari foarte decupate). Nu numai ca se vor purta foarte mult in aceasta vara, dar sunt si foarte „prietenoase” cu pielea picioarelor, deoarece permit acesteia sa respire in voie.

Pantofii accesorizati. Se vor purta foarte mult incaltarile cu broderii, fundite, margele si alte accesorii interesante.

Explozia de culori. Verdele, rosuul, albastrul, movul si galbenul sunt culorile care vor domina in primavara - vara anului 2009. Renunta la incaltamintea terna si accesorizeaza-te ca si cum ai intruchipa primavara. Alege incaltari care sa aiba dungi, buline, floricele si alte imprimeuri diverse si cat mai colorate.

Au ramas in tendinte:

Incaltarile pe care le-ai purtat anul trecut si care ti-au facut vara mai frumoasa si mai usor de suportat, te vor face sa arati senzational si anul acesta. Iata cateva modele la care nu trebuie sa renunti:

Printurile au ramas  in topul preferintelor creatorilor de moda asa ca le poti purta in continuare, fara nicio teama. Indiferent de modelul imprimeurilor (forme geometrice, imitatie piele de animal, flori etc) picioarele tale vor atrage atentia intr-un mod pozitiv.

Pantofii cu accesorii metalice au ramas si ei in trend, astfel ca fermoarele si cataramele atasate incaltarilor vor putea fi purtate in cluburi sau la evenimente de gala.

Se poarta in continuare pantofii cu botul rotund si tocul gros. Inspirati din stilul retro , aceste incaltari nu poti fi purtate zi de zi, daca au tocul foarte inalt. Este bine de stiut totusi ca tocul gros ofera stabilitate.

Balerinii te vor mentine din nou activa in fiecare zi. Foarte confortabili si practici, escarpenii sunt ideali pentru o zi plina in care trebuie sa ajungi in foarte multe locuri. Exista o multime de modele pe care sa-i poti asorta in functie de tinuta aleasa.

Sandalele gladiator au ramas “in scena” chiar daca si anul trecut au fost in tendinte.

Incalta sandale care sa-ti etaleze cat mai mult pielea picioarelor – cele formate din doua trei bretelute sunt foarte comode si moderne - pentru ca pot fi purtate aproape la orice, incepand de la pantaloni scurti sau lungi si fuste, pana la rochite inflorate si vaporoase.

Tipsuri inainte de a-ti cumpara incaltaminte

De multe ori ti s-a intamplat sa ajungi acasa cu o pereche de pantofi care ti-a placut enorm in magazin si sa realizezi ca nu este cea potrivita. De aceea, cand iti cumperi pantofi, trebuie sa ai grija la urmatoarele aspecte:

Nu iti cumpara primii pantofi pe care ii probezi, chiar daca ti se par minunati. Incearca mai multe perechi, in mai multe nuante si modele si gandeste-te cu ce haine din garderoba ta s-ar potrivi;

Fii atenta la marimi – pantofii nu trebuie sa te stranga, dar nici sa iti cada din picioare (daca nu au marimea ta, nu dispera, in mod sigur vei gasi o alta pereche, cel putin la fel de frumoasa care sa ti se potriveasca);

Probeaza ambii pantofi si fa cativa pasi incaltata cu ei – astfel vei fi scutita de eventualele surprize neplacute in momentul in care ajungi acasa (celalalt pantof te strange sau te roade);

Probeaza pantofii fara dres – acesta te poate induce in eroare pentru ca aluneca foarte usor si te poate face sa iti cumperi o pereche mai mica;

Medicii ortopezi recomanda atat femeilor cat si barbatilor sa isi cumpere pantofi seara pentru ca atunci talpa piciorului este mai mare decat in restul zilei;

Evita pantofii cu toc foarte inalt deoarece poti intampina probleme la nivelul oaselor picioarelor – medicii recomanda tocurile care nu depasc 5 cm.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare