Pentru ea

# palete farduri #farduri #machiaj

Palete de farduri de ochi: Tot ce trebuie sa stii privind alegerea lor

Nu stii ce fel de fard de ochi sa alegi dintre atatea tipuri? Iata cateva sfaturi privind alegerea celor mai potrivite farduri de ochi.

 

Daca abia descoperi lumea machiajului, este posibil sa nu stii inca ca exista farduri de diferite texturi si ca fiecare poate fi foarte util in functie de rezultatul pe care vrei sa-l obtii.

Este adevarat ca nu poti gasi toate tipurile de farduri in palete, dar este, de asemenea, important sa le stii, deoarece se pot completa reciproc foarte bine.

Fard de ochi sub forma de pudra

Aceasta este textura cea mai intalnita. Farduri pudra exista de diferite culori si finisaje. in mod normal, acestea rezista mult pe pleoape daca folosesti si o prebaza pentru farduri . Durata acestuia va depinde de modul in care acestea adera la pleoapa, dar acesta variaza in functie de marca si de formula.

Aplicarea unei prebaze face ca produsul sa adere mai bine si sa dureze mai mult. in acest caz, prebaza se aplica inaintea fardului, astfel incat sa isi indeplineasca functia pe pleoape. Exista, de asemenea, prebaze pentru fata care sunt aplicate inainte de baza de make-up.

Trebuie sa fii deosebit de atenta sa nu-ti patezi fata cand te dai cu fard de ochi. Pentru a nu se intampla asta poti scutura peria inainte de a o aplica pe ochi sau sa cureti zona ochiului dupa ce ai terminat machiajul.

Fard de ochi crema

Aceste tipuri de produse se gasesc de obicei in mod individual, dar este adevarat ca exista si palete de farduri care contin acest tip de textura. Acestea sunt rezistente deoarece adera bine la piele. Ele pot fi utilizate chiar ca prebaza inainte de aplicarea fardurilor pudra si pentru cresterea pigmentarii unora dintre ele.

Fardul de ochi crema este o optiune buna cand te grabesti. il poti aplica pe pleoapa cu degetul. Daca aplici o nuanta suava si naturala, nu vei avea nevoie de mai mult de 2 minute pentru a face acest lucru. Daca alegi o culoare mai stridenta, este important sa aplici bine fardul pe pleoapa cu o pensula specifica pentru asta. Chiar si asa, procesul nu va dura mai mult de 5 minute.

Unele dintre cele mai bune farduri si care au si un raport calitate/pret foarte bun iti sunt oferite de Red Velvet, compania care detine magazinul online Redvelvet.ro. Aici vei gasi diverse tipuri de farduri de la cele mai renumite brand-uri de cosmetice. NYX, Dermacol, Sleek, Boys’n Berries, Milani, L’Oreal, Golden Rose, Max Factor, Revlon, Bourjois, sunt doar cateva dintre ele.

Creioane

Singura diferenta dintre acest tip de produs si cel pe care l-am mentionat anterior este formatul in care sunt prezentate. Textura fardurilor creion, de asemenea numita "jumbo", este foarte cremoasa. Acestea pot fi folosite in acelasi mod ca si cele precedente: ca baza pentru aplicarea unui alt fard pe partea de sus, dar si singure.

Desigur, in acest caz, tehnica de aplicare este esentiala, deoarece aplicarea nu este uniforma datorita varfului.

Pigmenti

Pigmentii sunt un fel de farduri pudra, dar acestea nu sunt compacte. Ele au culori mai vii si se aplica, de obicei, peste alte nuante cu o pensula de par sintetic pentru o mai buna aderenta.

Culoarea

Atunci cand cumperi fardul este esential sa te uiti la culoare. Poate ca la prima vedere vei descoperi o culoare care iti place datorita finisajului si stralucirii sale. insa nu trebuie sa tii cont doar de asta, ci sa vezi daca o poti folosi cu adevarat.

Tonuri reci:

Aceste tonuri trec de la purpuriu, verde si albastru, cu toate derivatele sale.

Tonuri calde:

in general, paletele cu farduri de ochi cu aceste culori, sunt de obicei rosiatice, portocalii si galbene. Sunt incluse, de asemenea, nuante de aur si maro. Cu toate acestea, acesta din urma poate fi clasificate drept neutre.

Tonuri neutre:

Acestea sunt culorile pe care le poti folosi in orice situatie si intotdeauna arata bine. Acestea sunt nuante aurii, maro, bronz, cupru, culori luminoase care tind sa se apropie de alb.

Tipul de finisaj

Un alt aspect important atunci cand alegi paleta de farduri il reprezinta finisajele diferite. Daca vrei sa te bucuri de un aspect unic, este important ca paleta sa contina nuante mate si stralucitoare, care se pot completa reciproc foarte bine.

Glitter

Tonurile glitter fac parte dintre acele tonuri mai stralucitoare. Red Velvet pune la dispozitia reprezentantelor sexului frumos, o gama variata de glitter, de cea mai buna calitate.

Satinate

Acest tip de fard de ochi este si el stralucitor, dar spre deosebire de cele anterioare, stralucirea nu este foarte puternica.

De asemenea, exista si farduri mate, foarte versatile. Pentru a descoperi fardul potrivit, dar si multe alte cosmetice originale, precum fond de ten, pudra, baza machiaj, ruj lichid, iluminator etc., intrati in lumea Red Velvet, o lume a produselor cu provenienta certa si mereu in pas cu ultimele tendinte.

Mai multe informatii gasiti pe redvelvet.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare