Pentru ea

#generatie designeri # new legacy challenge #designeri

New Legacy Challenge, urmatoarea generatie de designeri

Programul Tommy Hilfiger “People’s Place” si Harlem’s Fashion Row s-au unit pentru New Legacy Challenge ca sa amplifice accesul la mentorat si resurse pentru designerii de culoare aflati la inceput de cariera. 

Tommy Hilfiger are placerea de a anunta lansarea New Legacy Challenge, o competitie de design dezvoltata prin programul People’s Place in parteneriat cu Harlem’s Fashion Row (HFR). Parteneriatul a fost lansat in 2021 cu scopul de a promova viitoarea generatie de designeri de culoare printr-o platforma dedicata amplificarii talentului si viziunii acestora.

In septembrie 2021, designerii au fost invitati sa aplice la New Legacy Challenge si sa impartaseasca interpretarea lor despre stilul prep contemporan – un stil care a fost intotdeauna in centrul ADN-ului lui Tommy Hilfiger. Printr-o explorare a culturii preppy, prin acest proiect se propune, de asemenea, sa se evidentieze istoria comunitatilor persoanelor de culoare si modul in care aceasta a modelat stilul american cool clasic, mult iubit. Castigatorul New Legacy Challenge va primi un grant in valoare de 20.000 USD si oportunitatea de a realiza o colectie capsula alaturi de echipa de design Tommy Hilfiger.

„Cand am lansat Programul People’s Place, ne-am dat seama ca sprijinul in cariera si accesul la industrie sunt aspecte esentiale care aveau nevoie de multe resurse si creare de oportunitati pentru creativii din comunitatea BIPOC aflati la inceput de cariera”, a declarat Randy Cousin, SVP, Concepte de produs si Program People’s Place, Tommy. Hilfiger. „Parteneriatul nostru cu Harlem’s Fashion Row pentru a sustine tinerii designeri de culoare in moda este fundamental pentru acest obiectiv. New Legacy Challenge a reunit lideri creativi din ambele organizatii pentru a indruma niste designeri exceptionali in devenire si pentru a-i sprijini in a-si duce ideile de la concept la creatie. Suntem incantati sa vedem ca finalistii isi duc abilitatile si geniul la urmatorul nivel si asteptam cu nerabdare sa impartasim talentul lor cu toata lumea intr-un mod semnificativ.”

„Programul People's Place de la Tommy Hilfiger ofera o oportunitate dinamica pentru designerii talentati de culoare, care au fost mult timp marginalizati in industria modei”, a declarat Brandice Daniel, CEO si fondator al Harlem’s Fashion Row si ICON 360. „Suntem mandri sa fim parteneri ai acestui program deoarece promoveaza adevarata schimbare fundamentala. Parteneriatul este, de asemenea, modalitatea noastra de a amplifica vocile urmatoarei generatii de designeri de culoare.”

In urma unei expozitii virtuale de design cu primii 12 candidati, trei finalisti au fost alesi pentru a trece la ultima runda. Fiecare finalist, sub indrumarea unui mentor de la Tommy Hilfiger, va reimagina sase stiluri emblematice prep, inclusiv hanoracul, jacheta de primavara si polo. Designerii isi vor prezenta colectiile finale unui grup juriu in luna martie, si va urma un eveniment in care se va anunta si celebra designerul castigator. Evenimentul va include, de asemenea, o premiera a seriei de documentare New Legacy Challenge, regizata de cineastul premiat Luchina Fisher, care va duce publicul in culise si va impartasi o perspectiva din interior asupra modului in care fiecare designer a fost inspirat sa abordeze provocarea.

Finalistii sunt:

Megan Smith: Fondatoare a Megan Renee, un brand sustenabil contemporan pentru femei, care se inspira din calatoriile sale, precum si din forta si frumusetea tuturor femeilor, cu imprimeuri indraznete si item-uri staple ce creeaza un look signature. Megan este indrumata de Masha Gard, Senior Design Director Womenswear, Tommy Hilfiger Global.

Johnathan Hayden: Marca lui omonima isi echilibreaza interactiunea/designul UX cu o identitate culturala mixta pentru a crea articole de lux versatile pentru femei. Johnathan este indrumat de Ben Snowdon, Vicepresedintele Design Menswear, Tommy Hilfiger Global.

Clarence Ruth: Brandul sau, Cotte D’Armes, exploreaza denimul dintr-un punct de vedere nou, cu o colectie de pantaloni, topuri si outwear bazata pe denim, in timp ce imbina stilul military cu o nota de streetwear si biker chic. Clarence este indrumat de Urs Graber, Senior Design Director, Tommy Jeans.

Inainte de evenimentul final care va avea loc in martie, designerii vor urca pe scena celui de-al patrulea summit anual Black History Month de la Harlem’s Fashion Row, pe 15 februarie, pentru a-si impartasi experienta si calatoria cu New Legacy Challenge.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului