Pentru ea

# cumparare incaltaminte #incaltaminte iarna #incaltaminte

La ce sa fii atent cand cumperi incaltaminte pentru iarna

Ai nevoie de o pereche noua de ghete de iarna? Alegerea incaltamintei perfecte nu este deloc usoara, mai ales cand vine vorba despre incaltarile de iarna. Acestea trebuie sa implineasca anumite conditii pentru a te proteja de frig sau si de umezeala. Iata asadar, cateva criterii la care sa fii atent in momentul in care alegi incaltamintea de iarna potrivita pentru tine.

 

Propriile preferinte

Indiferent ca esti in cautarea unei perechi de ghete iarna barbati sau femei este important sa tii cont in primul rand de preferintele tale. Alege modelele de incaltaminte care se potrivesc stilului tau vestimentar, dar si de motivul pentru care le cumperi. Va fi o pereche de ghete de purtat zilnic sau cauti o pereche de ghete pentru un eveniment? Obisnuiesti sa mergi mult pe jos si ai nevoie de o incaltaminte comoda, sau din contra, mergi putin si poti alege o incaltaminte eleganta, care este mai putin comoda? Aceasta regula se aplica in special unei perechi de ghete dama iarna. Femeile care nu merg mult pe jos pot opta, pentru locul de munca, pentru o incaltaminte cu toc.

Impermeabilitate

Unul dintre cele mai importante criterii ale unei perechi de ghete iarna este impermeabilitatea. Cu siguranta nu vrei sa te uzi pe picioare cand ploua sau in zilele cu ninsoare. Prin urmare trebie sa te asiguri ca incaltamintea iti tine picioarele uscate. De asemenea, materialul trebuie sa fie unul care reziste la conditiile meteo din tara noastra.

Pentru a te asigura ca inaltamintea este impermeabila este important sa verifici cusaturile acesteia. O incaltaminte impermeabila are cusaturi etanse, astfel incat sa nu permita apei sa patrunda in interior.  

Tine minte! Degeaba alegi o pereche de ghete care resita pana la -30 sau -40 de grade Celsius, daca apa patrunde in acestea. Oricat de calduroase ar fi, in momentul in care te uzi la picioare tot iti va fi frig. In plus, nu este deloc placut sa stai cu picioarele ude si inghetate.

Caldura

O pereche de ghete de iarna, indiferent de tipul acestora, trebuie sa fie calduroase pentru a te proteja de frig in zilele friguroase de iarna. Alege o pereche de incaltaminte captusita cu blana in interior, fie ca este vorba despre blana naturala sau artificiala (preferintele intre cele doua iti apartin).

Aderenta

Ghetele de iarna trebuie sa aiba o buna aderenta, pentru a te impiedica sa cazi in zilele cu zapada sau ghetus. Imagineaza-ti cat de greu este sa mergi pe o sosea inghetata cu ghete cu talpa plata. Ghetele de iarna trebie sa aiba o talpa groasa, cu santuri speciale care sa impiedica alunecarea. Suprafata talpii nu trebuie sa fie lucioasa. Din contra, trebuie sa fie mata, chiar aspra.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare