Pentru ea

#vara anului 2022 #glami # tendinte moda

GLAMI.ro prezinta cele mai populare tendinte de moda pentru vara anului 2022

Deoarece sezonul estival este din ce in ce mai aproape, GLAMI.ro, o platforma europeana de top in descoperirea modei, a realizat o sinteza a trendurilor ce vor fi imbratisate de toti pasionatii fashion in 2022. In plus, are cateva informatii interesante despre cumparatorii romani si despre preferintele lor. Aflati mai multe citind acest material.

Cand au inceput romancele sa faca cumparaturi pentru sezonul de vara 2022? Care va fi stilul predominant? www.glami.ro a realizat o noua cercetare in cadrul proiectului de lunga durata Fashion (Re)search - si iata cateva dintre descoperirile surprinzatoare.

Culorile pastel si cele neon sunt inca pe val

Daca in urma cu ceva timp culorile pamantii erau printre cele mai cautate, lucrurile stau cu totul altfel acum. Cele indraznete le-au luat locul, fiind mai prezente decat oricand in garderobe. Preferintele pentru vara anului 2022 anuntate in prezentarile de moda includ galben, violet, albastru deschis, roz aprins, portocaliu si indragitul verde lime.

Potrivit GLAMI, 50% dintre femei vor alege culori pastelate pentru articolele vestimentare din perioada iunie-august (alb, bej, nuante deschise de albastru, roz), in timp ce alte 24% vor alege cu siguranta nuante neon.

Nu va feriti de printuri

In lumea modei, imprimeurile au ridicat intotdeauna intrebari: ce se potriveste cu ce, care combinatie de forme este cea mai buna, ce greseli nu trebuie facute niciodata? In ciuda tuturor temerilor, vara aceasta este momentul perfect pentru a experimenta. In voga sunt imprimeurile florale si cele cu frunze, dungile, logomania, celebrul tie dye, dar si clasicul gingham in carouri.

Acestea pot fi gasite pe o varietate de articole, precum rochii, tricouri sau camasi, blazere, salopete, fuste, costume de baie, hanorace, topuri, pantofi inalti sau mocasini, sandale, esarfe sau genti de mana.

De asemenea, romancele nu s-au ferit nici de cumparaturile in avans pentru sezonul cald - 30% au inceput achizitiile online pentru vara in aprilie, in timp ce 24% vor face achizitii online pe tot parcursul lunii mai.

Pantaloni largi si blugi - de la comozi la eleganti intr-o clipa

Aceste articole nu puteau lipsi din lista tendintelor, judecand dupa popularitate. Pantalonii Palazzo se incadreaza intr-un stil foarte versatil, potrivit atat femeilor care prefera tipul sport, cat si celor care inclina catre o abordare mai eleganta. 60% dintre romance se vor concentra pe un look sport in aceasta vara, dar peste 31% dintre ele vor cauta elementul WOW plin de gratie atunci cand vor privi in oglinda (conform noului studiu GLAMI).

Fuste mini, decupaje si crop topuri - pentru oras, dar si pentru look-uri de vacanta

Fustele mini nu vor fi doar confortabile cand este cald, ci mai ales la moda. Articolele vestimentare cu decupaje vor fi in aceeasi categorie a „preferatelor”. Acestea includ tricouri si topuri, rochii, salopete sau costume de baie. In acelasi timp, crop topurile (bluze, tricouri, camasi sau hanorace) vor ramane piese de interes.

Intrebati ce vor purta in vacanta de vara, 86% dintre respondentii unui sondaj online au spus ca vor avea in vedere un stil confortabil (tricouri, pantaloni scurti, pantofi sport). Pe de alta parte, aceste look-uri lejere tind sa umple bagajele, aparent - 56% dintre romancele care cumpara online, chestionate de GLAMI.ro, au afirmat ca de obicei impacheteaza prea multe piese pentru escapadele de vara.

Costume de baie in trend - articole hot in 2022

Un lucru este cert: anul acesta va exista o varietate impresionanta de tinute pentru plaja. Nu puteau lipsi costumele de baie cu sutien tip underwire, cele cu animal print sau tie dye. De asemenea, costumele de baie cu talie inalta, cele cu topuri in forma triunghiulara, cu un singur umar, cu decupaje, cu maneci sau fara bretele, toate din material creponat sau reiat, vor fi cu siguranta alegerea potrivita.

Fun fact: Romancele au de obicei 2-3 costume de baie pe care le rotesc pe tot parcursul verii, potrivit raspunsurilor din studiul GLAMI Fashion (Re)search (61% dintre respondente).

Pe scurt - un look de vara la moda

Inainte de toate, are multe elemente din denim, fie ca vorbim de pantaloni scurti sau jachete. Nu uitati de rochiile din materiale fine, insa nici cele cu un umar sau cu spatele deschis, deoarece sunt pur si simplu obligatorii. Lista noastra nu poate fi completa fara sandale cu barete ori cu toc gros, genti si palarii din paie, ochelari de soare, mocasini si imbracaminte de plaja. Iar daca ai o pasiune pentru colectionarea gentilor de umar, acest sezon va fi al tau. Stilul „Baguette” va primi atentie prin cele mai diverse culori si cele mai interesante texturi.

Acest noua initiativa GLAMI face parte din Fashion (Re)search, un studiu periodic al obiceiurilor si tendintelor consumatorilor. Datele au fost colectate printr-un chestionar deschis tuturor vizitatorilor GLAMI.ro, in perioada 12-16 aprilie 2022.

FOTO: glami.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare