Pentru ea

#sosete #sosete peste genunchi #iarna

Ghid practic: cum sa porti sosetele peste genunchi

Sosetele peste genunchi sunt unul dintre trend-urile cele mai populare ale sezonului toamna/ iarna 2010 -2011.

Atractia sosetelor peste genunchi consta in efectul vizual pe care acestea il pot produce.  Atunci cand sunt asortate corect, ele iti pot lungi picioarele.

Sosetele peste genunchi pot fi combinate cu usurinta cu incaltamintea propusa de designeri pentru acest sezon, pornind de la pantofii cu platforma pana la ghetele pana la glezna.

Femeile care nu se pot lauda cu picioare lungi si subtiri pot incerca sosetele care se opresc imediat sub genunchi. Astfel, partea de jos a picioarelor si gleznele vor fi puse in valoare cel mai bine.

Crezi ca sosetele peste genunchi nu sunt feminine? Totul depinde de modul in care le porti. Asortate corect, acestea pot fi sexy si in acelasi timp iti vor tine de cald in zilele reci.

Sursa foto: Refinery29.com

Daca te-ai hotarat sa-ti completezi garderoba cu o pereche de sosete peste genunchi, materialele pe care trebuie sa le cauti sunt lana si bumbacul. Evita materialele sintetice, deoarece acestea nu iti vor oferi confortul terminc necesar pentru a te simti bine in zilele friguroase.

Sosetele de bumbac trebuie sa fie opace, iar culorile cele mai indicate sunt bejul, negrul si gri-ul, in cazul in care planuiesti sa porti o tinuta colorata. Daca, din contra, ai o tinuta in culori neutre , sosetele iti pot aduce culoarea necesara pentru completarea tinutei.

Combinatia cu fuste de piele sau de denim iti poate oferi un look casual, iar o tunica, o vesta sau un pulovar mai lung, combinate cu sosetele, vor crea un look urban chic.

Poti purta sosetele peste genunchi si cu ghetele pana butucanoase sau cu cizme cu sireturi. Evita insa tocurile foarte subtiri atunci cand alegi sa porti sosete lungi.

Fustele scurte si bluzele cu talie inalta sunt alte optiuni pentru o tinuta hot care sa includa si sosetele. Acestea pot fi purtate cu fuste sau pantaloni cu imprimeuri doar atunci cand alegi o culoare secundara, de la bej pana la bleumarin.

Sursa foto: Artisansocks.com

 

Asa DA

 

Poarta sosetele peste genunchi cu cizme inalte . Sosetele adauga putina culoare si fler cizmelor. Lasa soseta la vedere, insa ai grija ca modelul si culorile sosetei sa se potriveasca cu restul tinutei tale. Cizmele inalte sunt puse in valoare de sosete, chiar daca sunt din piele sau piele intoarsa .

Poarta sosetele cu incaltaminte cu tocuri inalte. Sosetele peste genunchi combinate cu tocuri dau un efect placut de alungire a picioarelor.

Experimenteaza combinatii intre sosetele peste genunchi si dresuri sau colanti. Acestea iti pot imbunatati look-ul, daca gasesti combinatia potrivita.

Alege cu atentia combinatia de culori soseta/incaltaminte. Culorile apropiate pot lungi picioarele, insa cu un contrast foarte puternic, nu vei obtine cel mai reusit look.

 

Asa NU

 

Evita sosetele peste genunchi foarte groase sau largi. Sosetele largi au fost prezente pe podiumul prezentarilor de moda in urma in 2007, astfel ca, pentru moment, sunt demodate. Alege sosete mai stramte, dar comode, care sa iti accentueze forma piciorului.

Nu combina sosetele peste genunchi cu fustele in carouri. Look-ul de scolarita din anii '90 nu a revenit inca in voga.

Evita sa porti sosetele cu fuste sau rochii care sunt mai lungi de jumatatea coapsei. Risti sa aglomerezi zona de deasupra genunchilor si sa obtii un efect de scurtare a picioarelor.

Daca ai ales o pereche de sosete lungi cu model, nu le combina in aceeasi tinuta cu un alt articol vestimentar cu print, deoarece risti sa creezi o tinuta prea incarcata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare