Pentru ea

#femei #sexual #seduce #pasiune #rochie #barbati #nuanta #culoare #rosu

Femeile imbracate in rosu seduc mai usor barbatii

Rosu este o nuanta vibranta care inspira furie, energie si erotism . De-a lungul timpului, aceasta nuanta a fost asociata pasiunii sexuale si iubirii. In prezent, se stie ca daca vrei sa faci o impresie placuta celor din jur, este bine sa te imbraci in rosu.


O rochie rosie va atrage intotdeauna privirile, va emana senzualitate si va starni pasiune. Nu vei putea trece neoservata si cu siguranta vei face ca inima barbatilor sa bata cu putere. Potrivit cercetatorilor culoarea rosu stimuleaza emotiile, dorintele sexuale si doza de adrenalina ceea ce le ofera un imbold barbatilor in a aborda o femeie.

Studiile stiintifice certifica mitul

Psihologii Andrew Elliot si Daniela Niesta din cadrul Universitatii din Rochester au verificat aceasta teorie, publicata mai tarziu in „Journal of Personality and Social Psychology”, pentru a vedea daca nuanta rosu poate face femeile mai atragatoare din punct de vedere sexual in fata barbatilor.

Cercetatorii au aratat ca barbatii nu sunt constienti de aceasta influenta pe care o exercita culoarea rosu asupra lor. Mai intai, participantii la studiu au fost pusi sa priveasca fotografiile mai multor femei incadrate intr-o margine rosie, alba, gri, verde, alba sau albastra. Dupa care acestia au fost intrebati care dintre persoane vizualizate in poze li s-au parut mai atragatoare. In alt context, bluza persoanei din poza era modificata in rosu sau in albastru.

In plus, pentru a evalua frumusetea femeilor, participantii au fost intrebati daca le-ar placea sa mearga la o intalnire cu acestea si foarte important - daca ar avea 100$ in portofel - cat ar fi dispusi sa cheltuie. In toate situatiile testate, femeile imbracate in rosu sau a carei fotografie era incadrata in aceasta culoare au fost considerate mult mai atragatoare si mai dorite din punct de vedere sexual, decat cele in alte culori. Barbatii au fost mult mai hotarati sa le invite pe cele in rosu si chiar sa cheltuiasca mai mult bani.

Pentru ca acest efect afrodisiac poate fi provocat doar de o situatie sociala, autorii studiului au ajuns la premisa ca raspunsul barbatilor provine probabil din radacini biologice mai profunde. Acestia au facut legatura cu primatele neumane de gen masculin (cimpanzeii si babuinii) pentru ca erau atrase de femelele care afisau aceasta culoare: erau mai rumene cand se apropiau de perioada ovulatiei pentru a transmite semnale sexuale.

Tipsuri pentru rochia rosie

Intotdeauna o femeie imbracata in rochie rosie va atrage privirile celor din jur. Totusi, nu este o culoare usor de purtat. Si nu este vorba de rosu-bordo, ros-roz sau rosu-violet, ci de rosu intens pe care daca-l porti este imposibil sa treci neobservata. Adesea vedetele poarta rochii rosii mai ales cand isi fac aparitia la evenimente importante, mai speciale.

Blonda, bruneta sau roscata, cu pielea deschisa sau maslinie, daca iti doresti sa te imbraci in rosu, iata cateva sfaturi de care este bine sa tii cont:

1. De evitat: rochiile foarte mulate. Opteaza pentru o rochie dreapta daca ai cateva kilograme in plus, pentru ca rosu este o culoare care creeaza impresia de volum. Pentru o silueta filiforma, indicat este un model mai incarcat, cu o funda mare in zona coapselor sau cu broderie in partea de sus. Te poti imbraca intr-o rochie mulata daca te mandresti cu un corp perfect, fara celulita.

2. Aplicati regula: rochie decoltata si lunga sau rochie scurta si acoperita in partea de sus. Pe scurt, daca ai un bust voluptos pune-l in evidenta cu un decolteu frumos si opteaza pentru o rochie lunga cu bustiera sau un model tip zeita greceasca.

3. Alege un material deosebit. Cand porti o culoare asa intensa, materialul este foarte important. Satenul este perfect pentru o rochie de seara , eleganta, potrivita la un eveniment special. In schimb, o rochie vaporoasa din muselina este vestimentatia potrivita pentru o tinuta simpla in sezonul cald.

Tips: alege accesorii intr-o nuanta diferita de rochie, ceva mai sobre, in niciun caz rosii, pentru a evita efectul unui look „baie de sange”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului