Pentru ea

#sustenabilitate #designeri #creativitate #responsabilitate

Designerii, orientati catre creativitate si responsabilizare, un mix sustenabil pentru un viitor mai bun

Tommy Hilfiger, reprezentat in Romania de SARKK SA, a gazduit Tommy Jeans Refresh Sessions in Romania pe 8 Iunie si urmareste sa continue misiunea de sustenabilitate desfasurata de brand. Din dorinta de a construi un viitor mai bun si de a oferi consumatorului moda sustenabila 100% pana in 2030, brand-ul isi propune ca prin Tommy Jeans Refresh Sessions  sa celebreze si sa incurajeze sustenabilitatea, sustinand de asemenea creativitatea consumatorului si accesul la informatii utile despre reciclare, sustenabilitate si moda circulara pentru a putea lua decizii informate corect in ceea ce priveste achizitiile vestimentare si stilul de viata abordat.

 

Cu fiecare noua colectie Tommy Jeans se doreste sa se combata risipa de tesaturi, incercandu-se ca cea mai mare parte a colectiei sa fie conceputa folosind articole de imbracaminte din denim 100% reciclate, realizate printr-o tehnica inovatoare care amesteca deseurile de bumbac din fabricile de imbracaminte si lenjerie de pat din industria hoteliera, cusute cu ata din sticle de plastic PET reciclate.

Evenimentul Tommy Jeans Refresh Sessions  a avut loc la Atelier Floraria Iris, Bucuresti si acestei inovatoare initiative s-au alaturat inivitati din industriile creative si media, precum creatorii de continut Ana Gum, Ovidiu Muresanu, Diana Munteanu si fashion stilistii Lucy Faur, Madalina Preda, Adina Vilcea.

Un demers creativ si sustenabil, menit sa contribuie la dezvoltarea culturii upcycling in Romania, in cadrul evenimentului Tommy Jeans Refresh Sessions  invitatii au acceptat provocarea de a participa la un workshop in care au invatat cum sa creeze diverse obiecte din denim, o oportunitate extraordinara de a explora lumea denimului dincolo de granitele si formele traditionale.

Motivati sa descopere cum si ei pot face parte din calatoria de sustenabilitate Tommy Hilfiger si dornici sa contribuie la crearea unui viitor mai bun, fiecare invitat si-a dat refresh imaginatiei si s-a implicat in realizarea unui obiect din denim, oferind astfel o a doua viata acestui material. Workshop-ul a fost sustinut de Sergiu Chihaia - sculptor, textilist & designer, cadru didactic titular la Departamentul Moda, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti - si studentii sai din Anul III.

De asemenea, participantii au avut ocazia sa admire o expozitie formata din obiecte si instalatii realizate din denim de catre studentii de la UNArte, coordonati de Sergiu. Denimul folosit a provenit dintr-o selectie de perechi de blugi noi, nepurtati, care nu au fost pusi in vanzare, creatiile studentilor devenind astfel o puternica sursa de inspiratie.

Prietenii si fanii brand-ului Tommy Jeans sunt invitati sa se alature conversatiei in social media folosind @TommyJeans si #TommyJeans.

Sfaturi utile pentru sustenabilitate

Mai putine spalari. mai multe purtari

Intre spalari poti aerisi articolele vestimentare la soare afara, in fata unui geam sau a unui ventilator, pentru a diminua acumularea de mirosuri sau bacterii.

Calitate in loc de cantitate

Investeste intr-un articol calitativ, creat cu atentie pentru a rezista mai mult timp.

Schimba sau daruieste

Schimba articolele cu persoanele apropiate atunci cand nu le mai porti, pentru a le oferi o noua viata. Un obicei nou si util care ajuta planeta.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare