Pentru ea

#stil #coafura #preferinte barbati #mituri femei #mituri blonde #mituri roscate #mituri brunete

Cum te judeca barbatii in functie de culoarea parului

Esti blonda? Inseamna ca esti seducatoare. Brunetele sunt misterioase, iar roscatele sunt intimidante. Acesta este modul in care unii barbati percep femeile. Ai putea crede ca barbatii sunt interesati la o femeie de frumusete, de inteligenta sau de modul in care se imbraca, insa, de multe ori, unul dintre criterile care determina daca vor aborda sau nu o femeie este culoarea parului.


Blonde cochete

Marilyn Monroe, poate cea mai cunoscuta blonda din istorie, a fost apreciata si iubita de foarte multi barbati. Culoarea parului a contribuit la perceptia publicului despre ea: vioaie si cocheta. Marilyn ar putea fi motivul principal pentru care blondele sunt atat de admirate in cercurile de barbati, considera Rich Santos, potrivit marieclaire.com.


Un alt stereotip despre blonde este ca sunt mult mai haioase. In plus, culoarea parului reflecta lumina, astfel ca blondele pot "lumina o camera". Din acest motiv, femeile cu parul blond sunt vazute ca fiind prietenoase, fericite si usor de abordat. Mai mult decat atat, ele sunt mai putin intimidante spre deosebire de brunete sau roscate.

Nu trebuie uitata cea mai folosita prejudecata despre blonde: nu sunt foarte inteligente. Indiferent de performantele ei intelectuale, o femeie frumoasa cu parul blond este considerata o persoana mai putin inteligenta. Acest stereotip este atat de bine inradacinat in credintele barbatilor si deopotriva ale femeilor, incat a inceput sa fie folosita expresia "am un moment blond", atunci cand se comite o greseala.

Brunete misterioase

Brunetele sunt misterioase si intimidante. Multe poze cu brunete celebre (Audrey Hepburn, Jane Russell, Angelina Jolie) le arata pe acestea ganditoare si misterioase, intrucat zambeau mai putin decat o facea Marilyn Monroe. Gloria de care s-au bucurat blondele de-a lungul timpului le-a facut pe femeile brunete sa alimenteze prejudecatile conform carora blondele nu sunt foarte inteligente. Brunetele sunt percepute ca fiind pasionale, puternice si chiar colerice. Si, bineinteles, mai inteligente decat blondele.


Roscate intimidante

Roscatele sunt vazute ca o combinatie intre blonde si brunete. Sunt percepute ca fiind seducatoare precum blondele si inteligente ca brunetele. Cu toate acestea, roscatele par sa-i intimideze mai mult pe barbati, poate si pentru ca numarul acestora este mai mic decat al blondelor si brunetelor. Julianne Moore, Rita Hayworth sau Katherine Hepburn sunt roscate celebre care au intarit perceptia barbatilor despre frumusetea femeilor cu parul rosu ca focul.


Sursa foto: Blog.flauntme.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare