Pentru ea

#haine serviciu #tinute office #pantaloni #blazer #fusta

Cum te imbraci la serviciu. 5 lucruri de care trebuie sa tii cont

Hainele pe care le porti la birou ar trebui sa reflete eleganta si profesionalism. Poate parea simplu la prima vedere, insa exista o serie de reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru a arata bine si a nu parea demodata.

Iata ce ar trebui sa stii despre tinuta la serviciu:

1. Codul vestimentar

De regula, cam in orice birou exista un cod vestimentar impus. Acesta presupune in general tinute formale. Se recomanda sa se evite imbracamintea sexy sau hainele care lasa expusa prea multa piele. Principalele elemente ale unei tinute office sunt:

Blazer: acesta poate fi combinat fie cu o fusta, fie cu o pereche de pantaloni, in culori si tesaturi potrivite. Cea mai buna alegere sunt culorile gri inchis si negru. Asigurati-te ca sacoul este marimea potrivita, pentru ca altfel arata rau.

Fusta: ca regula generala, fusta trebuie sa aiba o lungime medie, iar slitul sa fie pozitionat in partea din spate.

Pantaloni: manseta acestora trebuie sa atinga zona mediana a pantofilor.

2. Coafura

Regula principala este ca nu trebuie sa iesi din casa cu parul umed, deoarece da impresia ca ai un stil de viata dezorganizat. Tunsorile clasice, cum ar fi bobul si buclele usoare arata intotdeauna bune. In ceea ce priveste nuantele de par, de preferat sunt culorile naturale.

3. Geanta

Este o piesa esentiala pentru tinutele office sau casual. De preferat este sa porti o geanta din piele, insa atentie mare la culori si la dimensiuni. Geanta trebuie sa fie suficient de mare pentru a putea purta in ea documente, insa nici exagerat de mare pentru a nu conferi un aspect disproportionat. O culoare neutra va ascunde inevitabilele pete.

4. Ochelari

Simplitatea este cheia si se aplica nu doar ochelarilor, ci tuturor accesoriilor. Cei mai buni ochelari sunt cei care se potrivesc formei fetei si care nu aluneca in jos pe nas tot timpul. Evita ramele colorate sau cu forme ciudate. Culorile conventionale sunt argintiu si negru. Poti purta inclusiv bijuterii, cu conditia ca acestea sa nu fie exagerat de mari sau de stralucitoare ori colorate.

5. Incaltaminte

Evita cu orice chip slapii. Nu se potrivesc cu tinutele office si mai distrag si atentia din cauza zgomotului pe care il provoaca. De evitat sunt si genul de sandale romane, care arata prea multa piele si nu sunt deloc elegante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare