Pentru ea

# imbracare petrecere corporate #petrecere corporate #petrecere

Cum te imbraci la o petrecere corporate

Ai fost invitata la o petrecere corporate? Indiferent daca este sau nu organizata de compania la care lucrezi, aceasta petrecere reprezinta un prilej ideal de a cunoaste mai bine persoanele din jur si de a te dezvolta in firma din care faci parte.

 

Cu toate acestea, fiecare femeie isi pune intrebarea: Cu ce ma imbrac? Daca barbatii pot iesi din impas cu ajutorul unui costum croit impecabil, doamnele trebuie sa aleaga cu grija tinuta eleganta, care sa le puna in evidenta.

Descopera sfaturi utile in randurile de mai jos, pe care sa le iei in calcul atunci cand creezi outfitul pentru petrecerea corporate.

Opteaza pentru tinuta potrivita in functie de locatie

Petrecerea corporate poate avea loc intr-un bar select, intr-un restaurant sau intr-o sala special destinata acestor evenimente. In aceste cazuri, este indicat sa lasi deoparte tinutele casual si sa te indrepti catre outfiturile de tip cocktail. Chiar daca pentru o petrecere corporate nu se impune un dress code, trebuie sa fii eleganta.

Poti opta pentru o rochie eleganta, de seara, fara sa fii nevoita sa alegi un model lung, cu trena. Este potrivit sa te imbraci cu o rochie midi, din dantela sau cu un model creion, care sa-ti evidentieze formele corpului. Totodata, ia in calcul si fusta cu pliuri, pe care sa o asociezi cu o camasa eleganta sau un top. Petrecerea are loc intr-un pub sau in propriul birou? Sunt recomandate aceleasi tinute, insa poti opta si pentru pantaloni.

Renunta la tocurile foarte inalte

Atunci cand vorbim despre petrecerea corporate, ideal ar fi sa te simti comod si sa nu fie un chin sa stai in picioare sau sa dansezi pe melodiile preferate. Alege pantofi stiletto pe care sa mergi comod si care sa se potriveasca perfect cu tinuta aleasa.

Gasesti pantofi cu toc subtire la preturi foarte bune, insa renunta la ideea tocurilor foarte inalte. In sezonul rece, incaltamintea cu toc poate fi inlocuita de botine sau de cizme lungi. Adidasii sau tenisii nu se preteaza unui eveniment corporate.

Respecta regulile de eticheta

Fiindca vorbim despre o petrecere corporate, trebuie sa respecti si regulile de eticheta in afaceri, pentru un look fara cusur. Asadar, oricat de bine te-ai simti intr-o tinuta, lasa deoparte articolele care arata vulgar, precum bluzele transparente sau rochiile cu decolteu adanc.

Hainele pe care le porti la un eveniment corporate trebuie sa fie elegante si sa fie complimentate de un machiaj discret si o coafura pe masura. Nu sunt potrivite nici rochiile sau fustele scurte, ci modelele pana la genunchi. Regula de baza a unei tinute corporate spune ca outfitul trebuie sa fie de bun gust.

Inlocuieste jeansii cu pantaloni eleganti

Iti plac pantalonii sau nu te simti confortabil sa porti o rochie la o petrecere corporate? Adopta o tinuta care contine pantaloni eleganti, renuntand la jeansii clasici. Chiar daca ai o pereche de jeansi simpli, care arata bine cu un pulover, este recomandat sa porti pantaloni din stofa sau in, in functie de sezon. Puloverul poate fi inlocuit de o camasa sau un top elegant.

Evenimentele corporate pot deveni o adevarata provocare, mai ales daca nu ai mai participat la unul. Astfel, fie ca vorbim despre o petrecere a companiei sau o strangere de fonduri, trebuie sa stii cum sa te imbraci si cum sa te porti. Nu vei da gres cu rochia midi si o pereche de pantofi comozi cu toc. Accesorizarea trebuie sa fie minima, complimentata de un machiaj discret.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/RygIdTavhkQ

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare