Pentru ea

#stil #shopping #cumparaturi #tips #vestimentar

Cum sa-ti organizezi mai bine sesiunea de shopping

Femeile de multe ori asociaza o sedinta de shopping cu o partida de sex. De ce? Simplu: produce placere si vine la pachet cu un potential final fericit. Fie ca ne stresam din cauza unui EL indecis, ne-am certat cu prietena cea mai buna, a urlat seful la noi sau pur si simplu simtim nevoia sa fim frumoase si admirate, o sedinta mica de shopping rezolva problema cat ai clipa oricand si la orice ora.


Cateodata insa, datorita unor factori externi neadecvati sau a lipsei de experienta, la fel cum o partida de sex poate fi una proasta, asa si o sedinta de shopping poate fi una sortita esecului. Probabil vi s-a intamplat nu o data sa plecati printr-un mall cu gandul ca va achizitionati aceea pereche de jeansi de care aveti neaparat nevoie si ati sfarsit fie prin a nu va cumpara nimic, fie prin a va cumpara o esarfa, asa ca premiu pentru bietul dumneavostra corp purtat prin zeci si zeci de magazine fara niciun scop precis.


Exista insa solutii si pentru a evita aceste sedinte de shopping nereusite. Fiti atente in cele prezentate mai jos pentru a descoperi cum va puteti organiza si prioritiza cum se cuvine task-urile pentru demararea unui proiect de amploarea cum ar fi acela al unui "shopping cu final fericit".


Fa-ti planul de atac

In primul si in primul rand trebuie sa stabilesti clar de acasa ce anume vrei sa achizitionezi. De exemplu, ai nevoie de o camasa in carouri care sa se asorteze cu jeansii tai skinny si cizmele stil cowboy? Daca da, atunci asta va fi prioritatea ta numarul 1. Intai si intai asigura-te ca vei cumpara aceea camasa cand ajungi in mall si abia apoi poti sa mai pierzi timpul uitandu-te prin magazine in speranta ca ceva iti va face cu ochiul si nu vei rezista fara sa-l ai.


Calculeaza-ti bugetul la sange

La fel ca si planul de atac, si bugetul trebuie sa fie un must in lista ta de prioritati. Astfel, gandeste-te de acasa cat iti propui sa cheltui la shopping si incearca sa te incadrezi in aceea suma de bani. Eventual mai adauga, intr-un alt buzunar al portofelului 50 sau 100 de lei, pentru a te premia la final de zi cand ai atins toate punctele care te interesau.


Tinuta adecvata

Nu te duce sa faci cumparaturi intr-o pereche de pantofi cu toc care te strang si o fusta scurta extrem de scurta si foarte stramta pe care cu greu o dai jos de pe tine. E adevarat, arati bestial si iti place la nebunie aceasta tinuta. Incearca totusi sa pastrezi tinuta respectiva pentru un cocktail cu iubitul sau o iesire cu fetele. Atunci cand faci shopping trebuie sa te simti comod, sa nu duci lupte greco-romane cu piesele vestimentare de pe tine atunci cand probezi alte haine, etc.


Probeaza tot

Inainte sa cumperi un articol vestimentar , probeaza-l! Nu te gandi ca doar daca este marimea ta, iti va veni bine si nu mai este nevoie sa-l incerci. Croiala difera de la o haina la alta si ai putea sa te pacalesti. Cel mai bine, du-te repejor in cabina de proba , analizeaza respectivul obiect vestimentar din toate unghiurile, misca-te putin vezi daca te simti comod si lejer, verifica daca merg fermoarele, daca sunt toti nasturii la locul lor si abia apoi cumpara-l. Si aici, ar mai fi de adaugat: oglinda trebuie folosita din toate partile. De obicei in magazinele oglindele servesc pentru a surprinde imaginea ta din toate unghiurile. Degeaba iti vin bine acei blugi din fata, daca din spate iti arata posteriorul prea mare din cauza buzunarelor pozitionate prost.


Accepta ajutorul vanzatoarelor

De multe ori vanzatoarele tind sa fie foarte enervante si asta pentru ca te iau direct de la usa sa te intrebe daca ai nevoie de ajutor, desi tu ai venit doar sa arunci o ocheada. Insa, nici nu stii cat de folos pot fi atunci cand nu stii realmente unde poti gasi aceea bluzita perfecta pe care o cauti de ceva timp. Astfel, intreaba o vanzatoare, las-o sa-si dea cu parerea si sa te ajute. Eviti astfel timpii morti.


Ignora reducerile

Este adevarat ca atunci cand sunt reduceri, toate tindem sa dam iama si sa luam tot ce prindem in mana, chit ca riscam sa ne calcam in picioare. Insa, o adevarata fashionista niciodata nu procedeaza asa. De ce? Pentru ca risca sa-si consume tot bugetul. O cauza principala pentru care, la finalul zilei, observi cu stupoare ca ti-ai luat o groaza de prostioare si in niciun caz camasa aceea de care chiar aveai nevoie, o reprezinta aceste reduceri. Te fura si te fac curioasa tocmai pentru ca sunt mai ieftine si risti astfel sa uiti de unde ai plecat. De preferat, cand ajungi intr-un magazin arunca o privire fugara si la raionul de reduceri si opreste-te asupra lui numai si numai daca un articol vestimentar ti-a luat ochii pur si simplu si nu te mai poti desprinde. In caz contrar, mergi mai departe.


Verifica etichetele si ai grija sa cunosti politica de returnare

De multe ori se intampla sa cumparam o piesa vestimentara care ne-a atras din punct de vedere estetic, sa ajungem acasa si sa constatam ca intra la apa sau isi pierde elasticitatea. Pentru a evita un astfel de inconvenient, fii atenta la ce scrie pe eticheta atunci cand o cumperi pentru a vedea din ce material este. Mai mult de atat fii atenta si la politica de returnare. Multe magazine nu-ti returneaza banii dar te lasa macar sa schimbi produsul, sunt insa unele, mai ales cele "cu lichidare de stoc " care nu permit nici macar inlocuirea produsului respectiv.


Nu-ti vine perfect? Treci peste si mergi mai departe

Chiar daca te-ai indragostit pur si simplu de croiala si modelul acelei bluzite, nu o cumpara daca nu-ti vine perfect. Cand e vorba de fizicul si imaginea ta, nu se fac concesii nu? Singurele cazuri in care se accepta sunt fustele si pantalonii. Pe acestia ii mai poti ajusta: stramtandu-i sau scurtandu-i.


N-ai cu ce sa-l porti, nu-l lua

Nici daca ti-l dau gratis tot nu te ajuta cu nimic daca acel top sau pantalon nu isi gaseste pereche in sifonierul tau. Fii foarte atenta atunci cand faci cumparaturi, daca ceea ce ai vazut tu si iti place are vreo legatura si cu ce exista deja in sifonierul tau de acasa. In caz contrar, risti sa te pricopsesti cu un alt articol vestimentar pe care il arunci undeva prin garderoba ta si uiti de el.

Cum sa-ti tii in frau impulsivitatea

Pentru a fi o adevarata fashionista ce trateaza o sedinta de shopping cu seriozitate si implicare trebuie sa-ti tii in frau impulsivitatea. Pentru asta exista cateva trucuri care te pot ajuta:

Fa cumparaturi in ianuarie

Dupa toata debandada perioadei de Sarbatori, fiecare vanzator va fi mai mult decat incantat sa vada macar un client ratacit prin magazinul lui. De ce sa nu fi tu acela? Vei primi regim preferential, vei fi tratata ca o regina si vei fi si asaltata cu discount-uri considerabile pentru niste tinute fabuloase.

Nu face obsesii pentru lichidarile de stoc

Dupa cum am mai spus, acestea te pot fura. In realitate este vorba doar de o strategie de marketing si nimic mai mult. Ca atare, nu cadea prada ispitei si nu face o obsesie din reduceri. Evita sa faci cumparaturi doar cand sunt lichidari. Multe tinute de efect se vand cu mult timp inaintea lunii de reduceri si risti astfel sa pierzi achizitonarea unor haine super.

Fii fidela magazinelor

Ti-a placut foarte mult cum s-a prezentat un magazin? Pastreaza contactul cu el. Intereseaza-te daca are un site in mediul online si aboneaza-te la newslettere pentru a fi astfel tot timpul informata asupra noutatilor si promotiilor oferite de acesta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare