Pentru ea

#stil #stil personal

Cum sa-ti gasesti stilul personal: sfaturi pentru a-ti defini stilul

Cheia pentru a arata mereu grozav nu inseamna neaparat sa urmezi cele mai recente tendinte de moda, ci sa ramai fidela intotdeauna stilului tau personal. Dar daca nu stii exact care este stilul tau? Iti poti dezvolta stilul unic cautand inspiratie, creand un moodboard si experimentand diverse combinatii vestimentare.

 

Ce este stilul personal?

Stilul se refera la modul particular al unei persoane de a se exprima in diverse contexte. In lumea modei, „stil” este de obicei prescurtarea pentru „stil personal” sau modul in care o persoana se exprima prin alegeri estetice, cum ar fi imbracamintea, accesoriile, coafura si modul in care isi imbina o tinuta.

Stilul este atemporal. O persoana care isi cunoaste stilul propriu poate sau nu sa urmeze tendintele modei, dar ramane mereu fidela propriei estetici. Stilul personal se refera la dezvoltarea unui sentiment de sine, mai degraba decat la simpla absorbtie a tendintelor.

Cum sa-ti gasesti stilul personal in 4 pasi

Gasirea stilului tau personal nu este ceva ce poti face peste noapte. Dar exista strategii pe care le poti folosi pentru a afla mai multe despre imbracamintea care functioneaza pentru tine.

1. Uita-te in propriul tau dulap. Gandeste-te la hainele pe care le ai si care te fac fericit de fiecare data cand le porti. Care sunt articolele tale preferate din dulapul tau? Scoate aceste piese si gandeste-te de ce te fac sa te simti bine. Observa ce au in comun.

2. Gaseste inspiratie in moda. Cand cauti inspiratie in moda, poti incepe cu celebritatile si prietenii al caror stil il admiri. Blogurile sunt pline de sfaturi despre moda si iti ofera din plin inspiratia de care ai nevoie. Daca exista un magazin online de haine preferat poti cauta inspiratie in pagina de blog a acestuia. Iti vei face o idee mai clara despre diferitele tipuri de stil si le vei identifica pe cele cu care rezonezi cel mai mult.

3. Creează un moodboard. Acesta este o modalitate excelentă de a lucra la dezvoltarea stilului tău personal. Odată ce ți-ai adunat inspirația din modă, combină imaginile într-un moodboard. Ai putea să descoperi că multe dintre sursele tale de inspirație poartă jeanși, rochii cu imprimeuri florale, topuri cu volane sau cămăși office. Alege două sau trei imagini care exemplifică estetica predominantă și ia-le în considerare atunci când vrei să-ți achiziționezi piese vestimentare.

4. Creeaza o garderoba capsula. Aceasta este o colectie de piese vestimentare de baza pe care le poti combina si potrivi pentru a crea look-uri fara efort. Sunt piese clasice in culori neutre care se potrivesc cu orice: o rochie neagra, blugi, tricouri simple, o bluza casual. S-ar putea sa ai deja unele dintre acestea in dulapul tau: pastreaza-le pe cele care te fac sa te simti bine si inlocuieste restul cu elemente de baza care functioneaza cu adevarat pentru tine. Poti achizitiona bluze casual de pe resense.ro si orice alte piese vestimentare care te vor ajuta in crearea acestei garderobe.

Stilul vestimentar personal înseamnă să te joci cu moda pentru a descoperi ce haine te fac să te simți cel mai bine. Urmează pașii de mai sus și dacă ai nevoie de inspirație, poți vizita resense.ro, unde vei găsi o mulțime de piese vestimentare deosebite.

FOTO: freepik.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului