Pentru ea

#stil feminin #garderoba

Cum sa-ti creezi un stil unic si o garderoba frumoasa?

Probabil ti s-a intamplat sa privesti femeile pe strada si sa observi faptul ca unele dintre ele sunt atat de elegante, incat iti vine sa le intrebi: "Cum reusesc acest lucru? ", "De unde si-au luat un anumit articol?" Uneori nu este neaparat nevoie sa tii cont de tendinte sau de sezon, ci doar sa devii propriul tau stilist, sa te imbraci dupa cum simti, pentru ca stilul izvoraste din interior.

Ca toate femeile, probabil urmaresti cele mai frumoase articole de imbracaminte din paginile revistelor de moda si esti in cautarea unor piese care sa fie pe gustul tau. Te-ai gandit vreodata sa te lasi cuprinsa de inspiratie si sa iti creezi propria garderoba dupa ceea ce simti, dupa sufletul tau?

Trebuie sa ai incredere in tine si sa inveti sa-ti cunosti sufletul, sa-ti dezvalui personalitatea si prin felul in care te imbraci, intr-un mod unic, deosebit.

Elimina din garderoba ta articolele vestimentare obisnuite!

Cand vine vorba despre a-ti modifica garderoba, de multe ori este posibil sa nu stii de unde sa incepi. Nu este atat de simplu sa renunti la toate hainele si sa-ti cumperi altele noi. Trebuie sa-ti faci timp pentru acest lucru si sa percepi totul ca pe ceva placut si chiar distractiv. si daca tot a venit vorba despre distractie, ce poate fi mai amuzant decat sa scoti toate hainele din dulap si sa le arunci pe pat? Daca ai in preajma ta si pe cineva curios sa admire spectacolul – un copil sau un pisoi – momentul poate fi chiar nostim si interesant.

Mai intai de toate este bine sa-ti faci un plan, sa stabilesti clar care ar trebui sa fie cele mai importante piese vestimentare din garderoba ta. Analizeaza cu atentie hainele pe care le ai deja, selecteaza piesele pe care vrei sa le pastrezi pentru ca si tu probabil ai haine preferate ca toata lumea.

Fa o lista cu lucrurile de care ai nevoie si stabileste ce este mai urgent de achizitionat. incearca sa faci anumite combinatii cu hainele pe care deja le ai, verifica daca le poti imbina rezonabil pentru a contura un look frumos si interesant. Daca te simti bine dupa aceea, pastreaza ceea ce merita in garderoba ta.

Chiar daca unele lucruri au costat foarte mult, nu trebuie sa le pastrezi doar din acest motiv. Nu are niciun rost sa tii in dulap tot felul de haine, care nu-ti mai vin, care s-au demodat, sa le pastrezi doar asa din ratiuni sentimentale. Este posibil ca astfel de lucruri sa nu le mai porti vreodata si de aceea vor umple fara rost spatiul din dulap. Mai simplu este sa renunti la ele, sa le daruiesti cuiva, care intr-adevar le va purta.

Cu putin curaj, imaginatie si inspiratie (din ultimele trenduri, din imaginile de moda cu tot felul de stiluri sau de articole vestimentare de pe Pinterest) poti face lucruri uimitoare. Alege modele deosebite din revistele de moda, materiale textile de calitate, cu imprimeuri deosebite, care sa te ajute sa realizezi articole impresionante. Dupa ce ai achizitionat materialele potrivite poti apela la ajutorul unei croitorese pricepute, pentru a-ti face articole frumoase, perfecte pentru noua ta garderoba.

Sfaturi utile pentru a-ti crea garderoba perfecta:

  • Nu te lasa influentata de ultimele tendinte ale modei pentru ca poti fi tentata sa porti lucruri care poate nici nu te avantajeaza.
  • Cumpara intotdeauna haine care iti vin bine, care corespund marimii tale. Evita sa alegi haine prea stramte. Este important sa le porti acum, nu atunci cand ai sa slabesti.
  • Alege lucruri care sunt cu adevarat frumoase. Mai bine este sa cumperi articole putine care te faca sa arati uimitor, decat multe haine ieftine care nu au niciun farmec.
  • Achizitioneaza doar produse care iti plac si care ti se potrivesc.
  • Alege accesoriile care iti pot schimba o tinuta vestimentara complet si care iti pot asigura o imagine eleganta, perfecta.

  • Viziteaza magazinele de haine preferate, unde sunt articole vestimentare de calitate. Mare atentie la magazinele second-hand care au haine de proasta calitate si in care, din cauza preturilor mici, poti avea tendinta de a cumpara multe piese dar care apoi sa nu-ti mai placa.
  • Gandeste-te cu atentie la lucrurile pe care le cumperi, la ceea ce ai cu adevarat nevoie pentru stilul tau de viata.
  • Nu-ti incarca garderoba cu articole vestimentare care nu ti se potrivesc si care nu sunt deloc importante.
  • Stabileste o lista cu lucruri de care ai nevoie neaparat: jacheta de iarna, bleizer, haina din piele, pulovere si tricouri, pantaloni de blugi, rochii de seara, rochii de vara, etc. Astfel de lucruri trebuie sa faca parte din orice garderoba, prin urmare trebuie sa te gandesti cu atentie la fiecare. Analizeaza cum le porti, cum le asortezi, cum le accesorizezi.
  • Fii atenta la toate detaliile, pentru a nu pierde mult timp si nici bani.

Garderoba trebuie sa contina lucruri frumoase, care iti vin bine si care iti plac cu adevarat. O garderoba ordonata, ce contine o mica colectie de articole de imbracaminte deosebite iti pot face zilele mai productive si viata mai usoara.

Gandeste-te la cat timp poti petrece in fata unui dulap plin cu articole pe care nu stii cum sa le combini pentru a arata bine imbracata. Mult mai usor este sa ai piesele tale preferate frumos asezate, gata sa le imbraci imediat atunci cand te grabesti sa ajungi unde ti-ai planificat.

Cu o garderoba perfecta iti poti simplifica foarte mult viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului