Pentru ea

#tinute canicula #haine canicula #canicula #stil feminin

Cum sa te imbraci in zilele caniculare de vara si la ce trebuie sa renunti

Zilele toride de vara, cand temperaturile depasesc 36 de grade Ceslius la umbra, te fac sa-ti doresti sa nu pararesti locuinta sau sa te imbraci cat mai sumar pentru a face fata temperaturilor mari. Este o greseala pe care multe dintre noi o facem. Iata cum trebuie sa te imbraci in zilele caniculare si la ce haine si accesorii trebuie sa renunti.

Materialele potrivite in zilele caniculare

In zilele caniculare opteaza pentru materiale din fibra naturala precum inul, bumbacul sau matasea. Evita materialele sintetice sau hainele care contin si material sintetic pe langa cel natural, deoarece atrag caldura si vor face temperaturile de afara mult mai greu de suportat.

Culorile ideale pe canicula

Si culorile hainelor sunt foarte importante. In vreme ce unele atrag caldura altele te ajuta sa suporti mai usor temperaturile dificile. Opteaza pentru alb sau culori cat mai deschise. Evita pe cat posibil nuantele inchise precum negru sau maro dar si nuantele stridente. Trebuie sa stii ca nuantele inchise atrag radiatiile solare si caldura.

Sursa foto: hepta.ro

Ce sa porti?

Poarta rochii vaporoase, pantaloni evazati sau orice tip de pantaloni lungi, din in, tricouri largi si comode. Evita pe cat posibil hainele stramte, mulate, deoarece retin caldura si transpiratia.

Incaltamintea potrivita pe canicula

Incaltamintea este si ea, foarte importanta. Este indicat sa optezi pentru sandale cat mai comode sau balerini lejeri, mai ales daca ai mult de mers. Asigura-te ca sunt confectionate dintr-un material subtire, de preferat din piele naturala sau din materiale textile, pentru a permite piciorului sa respire.

La ce trebuie sa renunti in zilele caniculare de vara

Renunta la accesoriile mari, din plastic dar si la cele din metal. Evita pe cat posibil colierele voluminoase, ceasurile, cerceii mari si bratarile uriase. Opteaza in schimb pentru un lant subtire din aur sau argin, o bratara delicata si cercei de mici dimensiuni.

Asorteaza-ti pe cat posibil tinutele cu o palarie care sa te protejeze de razele soarelui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului