Pentru ea

#stil feminin #pulover #sezonul rece #haine de toamna # toamna iarna 2011 #haine de iarna

Cum sa te imbraci corect in sezonul rece

Temperaturile in continua scadere iti sugereaza ca a sosit timpul sa scoti la lumina garderoba de iarna si sa te pregatesti pentru vremea friguroasa care nu ne va ocoli cu siguranta nici anul acesta. In afara de criteriul estetic dupa care iti alegi hainele in aceasta perioada, trebuie sa ai in vedere si capacitatea lor de a te proteja impotriva disconfortului termic. Tu stii cum sa te imbraci corect in sezonul rece?

Tehnica "straturilor" este cea Mai buna solutie de a sta departe de frig, fara sa ai senzatia ca ai crescut brusc in volum din pricina pieselor vestimentare groase. Acest lucru inseamna ca trebuie sa-ti acoperi corpul in trei pasi, cu materiale potrivite pentru un confort maxim.

 

Stratul 1: Hainele lipite de trup


Primul strat protector este constituit din hainele care intra in contact direct cu pielea. Variantele ideale sunt cele confectionate din bumbac si alte materiale absorbante, care sa nu-ti irite trupul si care sa mentina temperatura Constanta a corpului. Atunci cand te pregatesti sa stai o perioada indelungata in AER liber, o pereche de colanti si un body confortabil iti vor fi de un real ajutor.

 

Stratul 2: Puloverul larg


In cele mai aspre conditii atmosferice, un pulover din lana care sa se aseze lejer pe trunchi va permite aerului sa patrunda prin tesatura astfel incat sa nu transpiri atunci cand intri intr-o incapere incalzita. Acest strat va fi cel care iti va "ajusta" nivelul de confort in functie de temperaturile mediului inconjurator.

O piesa vestimentara perfect mulata pe trup te va priva de toate aceste efecte benefice pe timp de iarna.

 

Stratul 3: Protectia exterioara


Elementele celui de-al treilea strat sunt cele care iti furnizeaza protectia principala impotriva frigului: paltonul, cojocul, haina de blana, caciula, manusile si esarfa ori fularul. Alege modelele pieselor vestimentare de la suprafata astfel incat sa fie cat mai putin voluminoase dar calduroase, care sa nu-ti limiteze capacitatea de miscare.

Motivul pentru care tehnica straturilor este atat de importanta consta in felul in care sunt gestionate temperaturile cu care intri in contact.

Cum si tu, la fel ca majoritatea pamantenilor, va trebui sa iesi afara si apoi sa intri intr-un spatiu inchis de mai multe ori pe zi, posibilitatea de a renunta la stratul al treilea si chiar al doilea este esentiala pentru a te simti minunat in permanenta, indiferent de provocarile mediului inconjurator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare