Pentru ea

#accesorizare decolteu # tip decolteu #decolteu

Cum sa te accesorizezi in functie de tipul decolteului

Accesorizarea corecta a unei tinute poate parea de-a dreptul intimidanta. Ai la dispozitie cercei de toate dimensiunile si formele, lantisoare la baza gatului sau care ajung pana sub bust, ceasuri, inele si asa mai departe. Cum sa alegi bijuteriile perfecte dintre atat de multe variante?

 

Ei, bine, poti tine cont de cateva principii simple, care te vor ajuta sa iei decizii inspirate de fiecare data. De exemplu, un element de care poti tine mereu cont este decolteul.

Iata cum sa alegi accesoriile in functie de tipul decolteului pe care il porti!

Decolteu inexistent (maleta, pulover pe gat, camasa)

Cand zona gatului este incarcata deja de piesele vestimentare, probabil ca intuiesti ca accesorizarea prin lantisoare nu este chiar cea mai buna idee. Acest lucru nu este valabil chiar in toate cazurile.

De exemplu, daca porti o camasa cu guler, atunci este, intr-adevar, mai bine sa optezi pentru inele sau bratari, in niciun caz pentru cercei complecsi sau coliere ample. Totusi, daca porti o maleta stramta, intr-o nuanta inchisa, o poti accesoriza cu un colier fin, din argint sau aur alb, sau chiar cu mai multe coliere suprapuse, de lungimi diferite.

De asemenea, daca porti un pulover cu guler care se ruleaza pe gat, poti purta un colier ceva mai lung, cu un pandantiv elegant.

Cu toate acestea, daca ai un bust generos, iar decolteul este inexistent in tinuta, stai departe de lantisoare si accesorizeaza-ti tinuta, mai degraba, cu ajutorul inelelor sau prin intermediul unui ceas. Cerceii, la randul lor, pot aglomera excesiv zona capului si a gatului.

Decolteu mic si rotunjit (tricou clasic, bluza simpla)

In cazul in care porti un top cu decolteu minim, ai mai multa libertate in ceea ce priveste accesorizarea. Poti opta atat pentru lantisoare de diferite lungimi, suprapuse intr-un styling cool, cat si pentru un singur lantisor cu un pandantiv feminin din argint.

Daca nu vrei sa porti coliere, poti alege o pereche de creole supradimensionate sau alti cercei mari, pentru a evidentia zona gatului si pentru a-i oferi un aer sexy, elegant si feminin.

Dupa ce ai ales deja cateva accesorii pentru zona superioara a corpului, este indicat sa te rezumi la ele si sa renunti la bratari, inele si ceasuri. In caz contrar, look-ul ar putea deveni prea aglomerat din cauza multitudinii de accesorii.

Decolteu mediu (bluze cu umeri decupati, maieuri cu bretele fine)

Acest tip de decolteu este pus in valoare cel mai bine, cu certitudine, de coliere, pandantive si lantisoare. Cu ajutorul acestora, decolteul este atat scos in evidenta, cat si completat cu bijuterii fine si elegante.

Daca porti un maieu cu bretele subtiri, cu decolteu mediu, poti opta pentru mai multe coliere de la Edenboutique, cu pandantive simbolice sau suprapuse. Acestea au un design unic, ce va aduce un plus de originalitate tinutei tale!

Cand porti bluze cu umerii decupati, care lasa la vedere intreaga zona a gatului si a pieptului, poti accesoriza tinuta cu chokere si lantisoare la baza gatului, chiar purtate impreuna. Daca alegi aceasta varianta, poarta cercei pe lob, care sa nu distraga atentia de la lantisoare.

Decolteu adanc (topuri cu decolteu in V)

In cazul in care adori sa porti decolteuri adanci, in forma de V, pastreaza si lantisoarele in aceeasi nota. Nu purta coliere rotunjite, la baza gatului sau chokere, caci acestea vor crea un efect nedorit.

In schimb, opteaza pentru un lantisor cu pandantiv, care sa se aseze pe piept in forma de V, completand frumos linia decolteului. Acesta este suficient pentru a accesoriza tinuta. Totusi, daca doresti, poti adauga un inel sau o bratara potrivita.

Respectand aceste repere, vei reusi sa alegi accesoriile potrivite de fiecare data si vei avea aparitii rafinate cu orice ocazie.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/VQZj7prgX5s

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare