Pentru ea

#tinuta #vestimentatie #haine #garderoba #stil vestimentar

Cum sa iti definesti stilul vestimentar

Hainele tale sunt dintre cele mai banale si niciodata nu ai reusit sa iesi in evidenta prin modul tau de a te imbraca. La cumparaturi esti confuza si nu prea stii cum sa iti alegi hainele, astfel incat sa realizezi combinatii remarcabile. Iata cativa pasi prin care iti poti defini stilul vestimentar, in functie de propria ta personalitate.
 

 

Pasul 1. Descopera cum ti-ar placea sa te vezi imbracata

Esti o fire mai nonconformista si ti-ar placea sa iesi in evidenta, adori veselia stilului hippie , te consideri o fire conservatoare sau esti adepta stilului sport? Daca nu reusesti sa te decizi si te incanta orice haina purtata de alta persoana, incearca sa te opresti din admiratie si sa te intrebi daca intr-adevar te-ai vedea imbracata in acel articol.

Pentru un plus de ajutor, colinda magazinele si observa imbracamintea expusa pe manechine. Chiar daca este vorba de haine scumpe sau discounturi, important este sa observi cat mai multe stiluri si sa iti formezi gusturile. De asemenea, rasfoieste cataloagele si revistele de moda. Decupeaza tinutele preferate si pastreaza-le intr-un dosar, apoi observa ce anume predomina printre tinutele alese.

Pasul 2. Adapteaza-ti preferintele la caracteristicile tale

Inainte de a face orice achizitie, ar trebui sa te gandesti daca hainele pe care ti le doresti iti completeaza stilul de viata. Ce rost are sa mergi pe tocuri cand jobul tau implica foarte multa miscare? Asadar, iata cateva criterii pe care ar trebui sa le iei in seama:

  • Forma corpului tau

Hainele pe care le achizitionezi ar trebui sa iti puna in evidenta atuurile si sa iti mascheze defectele. Daca esti o persoana mica de inaltime, nu vei purta acelasi tip de incaltaminte ca o persoana mai inalta. Lista cu exemple poate continua. Incearca sa fii realista, sa iti analizezi calitatile si sa ai curajul sa iti recunosti si defectele. Doar in acest mod vei putea alege cele mai bune haine pentru tine.

  • Culoarea pielii si a parului

Daca stii cum sa le alegi, culorile te vor pune imediat in evidenta si iti vor da o stralucire aparte. Roaga-ti prietenele sa te ajute si sa evaluati impreuna care ar fi culorile care merg cel mai bine cu tenul tau, culoarea ochilor si a parului.

  • Stilul de viata

Ai un stil de viata mai alert si nu ai timp sa te aranjezi din 5 in 5 minute? Atunci ai nevoie de haine confortabile, care sa te puna in valoare, completate de un machiaj discret. Esti o fire conservatoare, iar activitatile tale sunt mai mult pasive? Atunci iti poti permite sa adopti un stil vestimentar simplu si clasic.

Evalueaza cum se desfasoara viata ta de zi cu zi, care sunt persoanele cu care intri in contact, in ce fel de activitati esti implicata. Toate acestea te vor ajuta sa te orientezi mai usor atunci cand vrei sa iti definesti stilul personal, pentru ca ar trebui sa fii in acord cu viata pe care o ai.

  • Locul de munca

Nu te poti prezenta la serviciu intr-o tinuta mai hippie, daca toti ceilalti se imbraca la costum. De asemenea, daca ai un job mai practic, nu are rost sa te impodobesti cu o sumedenie de bijuterii. Avand in vedere ca ne petrecem jumatate de zi la serviciu, ar trebui sa ne adaptam si stilul vestimentar la activitatile pe care le desfasuram. Bineinteles, daca la serviciu te imbraci in tinute office, asta nu inseamna ca trebuie sa ramai asa si acasa, insa acest criteriu te-ar putea ajuta sa iti definesti stilul personal.

  • Mediul social

Desi nu trebuie sa te lasi influentata de vecinii tai sau de persoanele care te inconjoara, este posibil ca, la un moment dat, sa fii nevoita sa te adaptezi cerintelor mediului in care traiesti. Daca, de exemplu, prietenii sotului tau au un anumit statut social, atunci cel putin in preajma acestora, nu ar trebui sa fii mai prejos. Este posibil sa fii un pic luata in ras daca traiesti printre oameni simpli, dar tu te incapatanezi sa te aranjezi la patru ace in fiecare zi.

  • Confort

Iti place sa porti tocuri, dar nu esti dispusa sa renunti la confortul pe care ti-l ofera incaltamintea cu talpa joasa. Stii ca ti-ar sta mai bine cu niste haine mai stranse pe corp, insa firea ta sportiva nu vrea sa cedeze. Inainte de a-ti contura stilul personal, gandeste-te la compromisurile pe care trebuie sa le faci pentru a adopta tinutele caracteristice. Astfel, iti poti gasi hainele potrivite si in functie de utilitatea acestora.

Pasul 3. Fii atenta la reactiile celor din jur

Este cam riscant sa iti schimbi garderoba total si sa risti apoi sa fii dezamagita de rezultat. Daca nu stii incotro sa te indrepti, incepe cu pasi marunti. Experimenteaza diferite accesorii si haine care sa aduca o schimbare in tinutele tale obisnuite. O bluza diferita ca stil de cele pe care le porti de obicei, alte culori, cateva accesorii pe care altadata nu te-ai fi incumetat sa le folosesti. Asteapta reactiile celor din jur si pastreaza-le pe acelea care primesc aprecieri. In felul acesta, vei obtine directii catre ce stil ar trebui sa iti indrepti atentia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: 15 idei si trucuri de organizare a garderobei

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare