Pentru ea

#garderoba #tinuta #moda #baggy #evazat #denim #salvari #skinny #pantaloni #jeans

Cum sa iti alegi jeansii perfecti

Jeansii reprezinta poate cel mai versatil articol vestimentar, pentru ca poate fi purtat oricand, indiferent de ocazie. Adauga un tricou, daca vrei sa mergi la cumparaturi, un top haios pentru o iesire cu prietenele sau un blazer pentru o seara in oras, totul fara a fi nevoita sa iti schimbi perechea de jeansi . Important este ca acestia sa iti puna in evidenta corpul si sa iti ascunda micile defecte. Iata cum poti alege perechea ideala de blugi .
Pasul 1.Opteaza pentru o croiala perfecta
Inainte de a achizitiona prima pereche de jeansi pe care o vezi, trebuie sa stii care sunt principalele modele care se gasesc la ora actuala pe piata. Restul modelelor sunt doar derivate ale acestora, in incercarea creatorilor de a-ti oferi cat mai multe posibilitati in ceea ce priveste stilul jeansilor. Cel mai popular model este cel clasic, drept. De ce? Pentru ca arata bine pe majoritatea formelor. Pentru a-i recunoaste usor, acestia sunt un pic mai stramti in partea de sus, apoi au o taietura dreapta, care se prelungeste de la coapse pana jos, la glezne. Jeansii evazati au castigat admiratoare, pentru ca ofera iluzia de subtiere a picioarelor. Desi nu se mai afla printre preferintele actuale, majoritatea persoanelor preferand jeansii skinny, vedetele, dar si creatorii de moda ii readuc in topuri. Ii recunosti usor, fiind mulati pe coapse si mai relaxati in partea de jos. Pot fi purtati indiferent de varsta si sunt potriviti pentru aproape orice silueta. Jeansii skinny au facut furori in urma cu cativa ani si se mentin inca in topul preferintelor. Acesta forma a jeansilor trebuie purtata insa cu grija, pentru ca ai nevoie atat de o silueta de invidiat, cat si de atitudinea potrivita. Daca totusi vrei sa iesi in evidenta si sa ii lasi si pe ceilalti sa iti admire silueta perfecta, jeansii skinny te vor ajuta de minune. Mulati pe picior, din talie pana la glezne, blugii skinny sunt usor de recunoscut, producatorii de jeansi venind cu modele din ce in ce mai ingenioase. In functie de croiala jeansilor si de forma corpului tau, iti poti alege perechea ideala. Iata cateva dintre cele mai intalnite probleme in ceea ce priveste silueta si cum le poti masca cu ajutorul jeansilor.
Solduri late Majoritatea persoanelor care se confrunta cu aceasta problema au impresia ca daca isi ascund defectele in spatele unei pereche de jeansi ceva mai largi, defectele nu vor fi observate. Nimic mai adevarat. Vei reusi doar sa atragi atentia asupra acestei zone. Incearca o pereche de blugi evazati. Forma evazata din partea de jos te ajuta sa minimalizezi aspectul soldurilor late sau a coapselor mai voluminoase. Cheia succesului este sa ii alegi, de asemenea, indeajuns de lungi. Daca iti propui sa ii porti cu tocuri, atunci tivul poate ajunge pana aproape de podea.
Silueta fara forme Pentru ca nu beneficiezi de rotunjimile unei silete-para, ai nevoie sa “adaugi” niste linii senzuale. Alege jeansii “cigarette” sau drepti. Croiala acestora vine stransa pe solduri; partea de sus va arata astfel mai lata si va adauga rotunjimi siluetei tale.
Mica de inaltime Atat blugii drepti cat si cei evazati adauga un plus de inaltime picioarelor. Alege variantele cu talie inalta, pentru ca te vor ajuta, iarasi, sa creezi iluzia de inaltime. Ai grija la tiv; ar fi indicat ca acesta sa atinga podeaua atunci cand esti descaltata. Dcaa stii ca esti o persoana care poarta in mod frecvent tocuri, atunci alege lungimea jeansilor in functie de inaltimea acestora. Mai nou, se poarta blugii cu tivul indoit in partea de jos, insa acestia ar trebui evitati de persoanele scunde. Daca tii neaparat sa porti un astfel de model, atunci pastreaza lungimea blugilor, astfel incat rezultatul final sa atinga podeaua, iar indoitura sa nu aiba mai mult de doi-trei centimetri.
Posterior generos Jennifer Lopez stie sa isi puna in evidenta posteriorul, alegand perechea ideala de jeansi. Secretul sta in buzunare. Buzunarele mult prea mici, prea mari sau apropiate pot adauga volum posteriorului. Daca modelul nu prezinta buzunare deloc, atunci iarasi vei atrage atentia asupra acestei zone. Ideal ar fi sa alegi un model care sa prezinte buzunare lungi, asezate in partea de jos a posteriorului. De asemenea, jeansii cu talia joasa, al caror tiv se termina exact in dreptul gleznelor, vor crea un echilibru si iti vor sublinia delicat posteriorul.
Abdomen cu probleme Daca vrei sa ascunzi imperfectiunile abdomenului, alege un model cu talie inalta. Opteaza pentru modelele cu fermoar sau cu nasturi, insa evita jeansii care atrag atentia asupra acestei parti a corpului pfrin diverse aplicatii sau au elastic in talie, pentru a fi mai usor de imbracati.

Pasul 2. Achizitioneaza marimea potrivita
Visezi sa incapi intr-o pereche de jeansi pe care ai fi purtat-o atunci cand erai in forma. Nu trisa si nu incerca sa te strecori in marimi mai mici, pentru ca efectul nu va fi tocmai estetic. De asemenea, o marime prea mare nu iti va ascunde defectele, asa cum ai fi tentata sa crezi; dimpotriva, va atrage atentia asupra zonelor problematice. Modelul blugilor si modul in care acestia se aseaza pe tine depinde foarte mult si de firma producatoare. Daca ai o silueta mai dificila, atunci opteaza pentru jeansi de calitate, pentru ca acestia sunt croiti cu atentie, special facuti pentru a-ti masca defectele. Incearca mai multe branduri, pana cand gasesti ceea ce cauti. Fii atenta si la turul jeansilor. La fel ca si marimea, turul pantalonilor trebuie sa ti se potriveasca, fara sa fie prea stramt sau prea larg pe corp.

Pasul 3. Respecta regulile de baza in alegerea jeansilor
Asadar,inainte de a merge la cumparaturi, trebuie sa tii minte urmatoarele:

  • Culorile inchise te vor face sa pari mai slaba. Asadar, daca ai probleme la capitolul greutate, nu te arunca intr-o pereche de jeansi deschisi la culoare.
  • Tivul ar trebui sa se termine la nivelul calcaiului. Decat sa porti jeansi prea scurti, mai bine sa ai un exces de lungime.
  • Achizitioneaza-ti jeansii in functie de incaltamintea pe care o porti. Este posibil ca pentru pantofii cu talpa joasa sa iai nevoie de o alta pereche de jeansi fata de cei purtati la tocuri.
  • Fii atenta la buzunarele jeansilor. Acestea atrag atentia, daca nu avantajeaza forma corpului. Daca ai un posterior generos, evita tiparele mici, sau modelele fara buzunare. De asemenea, buzunarele prea joase iti vor da un look neingrijit, daca nu sunt purtati cu stil.
Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare