Pentru ea

#spalare casmir # ingrijire casmir # pulover casmir #casmir

Cum sa cumperi, speli si ingrijesti un pulover de casmir pentru a arata ca nou ani de zile

Un pulover de calitate este, de regula, scump. Casmirul a fost dintotdeauna si este si astazi un material extrem de pretios, iar un pulover de casmir se transforma fara indoiala intr-o piesa de rezistenta in garderoba unei femei. Avantajele pe care le confera un pulover din casmir sunt multe: de la calitatea tesaturii extrem de rezistente, la confortul de a purta o astfel de piesa si pana la faptul ca nu se va demoda foarte curand. Casmirul este facut sa reziste, in toate privintele!

Atunci cand ai in plan sa achizionezi un pulover de casmir recomandat este sa te documentezi putin cu privire la aceasta piesa pretioasa si eleganta pe care urmeaza sa o integrezi in garderoba ta. Tine cont de sfaturile specialistilor referitoare la modul in care trebuie sa alegi un pulover astfel incat sa ti se potriveasca, cum sa il intretii apoi si cum sa repari o astfel de piesa, atunci cand este cazul. Urmad aceste recomandari vei reusi sa pastrezi aspectul confortabil si moale al puloverului de casmir pentru multe ierni de acum inainte.

Cum sa alegi puloverul de casmir

Orienteaza-te in functie de pret

Casmirul se vinde in functie de greutate. Un pulover mai greu de o calitate mai buna este mai scump, in timp ce unul usor si mult mai simplu este mai ieftin.

Alege un amestec

Amestecul nu este la fel de moale precum piesele facute din casmir 100%, insa cele din amestec sunt mult mai ieftine si in acelasi timp, rezistente in timp.

Tine cont de culoare

Un pulover intr-o culoare deschisa, precum crem, are tendinta sa fie mai moale decat unul intr-o culoare inchisa, pentru ca firele nu au fost expuse la atat de multi coloranti.

Cum intretii puloverul din Casmir

Spala-l manual

Casmirul este un material delicat, iar spalatul manual previne distrugerea. Pune in apa rece sau calduta un detergent pentru spalari delicate sau sampon pentru bebelusi si lasa puloverul in acest amestec cinci minute inainte sa il clatesti. Intinde-l pe pat sau pe o suprafata plana, pe un prosop pentru a se usca. Nu stoarce puloverul din casmir pentru ca aceasta operatiune va face fibrele sa se intinda.

Impatureste puloverul

Nu pune un pulover de casmir pe umeras pentru ca umerii s-ar putea sa se intinda. Cea mai buna solutie este sa impaturesti puloverul si sa il asezi in dulap.

Cum il pastrezi intre sezoane

Intre doua sezoane de purtat, pastreaza puloverele de casmir intr-o cutie inchisa etans, cu aschii de cedru. Lemnul tine la distanta moliile si previne aparitia mucegaiului.

Cum repari un pulover de casmir

In cazul nefericit in care moliile patrund si fac gauri in pulover, intoarce puloverul pe dos si coase gaurile.

Spala usor puloverul, apoi intinde-l cat sa aiba marimea dorita, pentru ca va ramane la aceasta dimensiune atunci cand se usuca.

Cele mai multe tipuri de pete dispar, daca stergi locul cu sampon de bebelusi si clatesti cu apa rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului