Pentru ea

# alegere culori haine # culori haine #haine

Cum sa alegi hainele in culorile potrivite tonului pielii tale

Asocierea culorilor in imbracaminte a fost dintotdeauna un subiect indelung dezbatut, insa de cele mai multe ori, criticii de moda si designerii au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste cele mai potrivite culori in functie de tonul pielii.

Pentru a determina corect tonul pielii tale, trebuie sa tii cont de anumiti factori. In primul rand, asigura-te ca esti demachiata complet, si asteapta cateva minute dupa demachiere. Nu aplica nici creme sau lotiuni, ci lasa pielea exact asa cum este ea. Intotdeauna incearca sa faci aceasta determinare in lumina naturala a zilei, si nu in fata unei lumini artificiale. Apoi, ia o foaie alba de hartie si fa comparatia: daca pielea ta are tonuri de galben, oliv, verde sau maro deschis, atunci tonul pielii tale este unul cald. Daca pielea ta are aspect rozaliu sau albastru deschis, atunci ai un ton rece. Daca esti bronzata sau ai vreo afectiune a pielii, roaga o prietena sa te ajute, tinand foaia de hartie in spatele urechii.

Dupa ce ai stabilit care este culoarea predominanta a pielii, de aici e simplu.

Tonul cald al pielii se potriveste cel mai bine cu nuante bogate care se regasesc in natura. Astfel, vei putea opta cu succes pe culori precum rosu, corai, portocaliu-piersica, auriu sau galben. Bineinteles, poti sa te joci si cu nuante mai inchise, care incep sa cada incet spre paleta mai rece, culori precum verde-oliv, mov sau burgundy. Dintre culorile neutre, incearca un gri deschis, cafea cu lapte sau un bej deschis.

Pentru evenimente speciale la care trebuie sa participi, intotdeauna poti alege cu incredere rochii de ocazie in culori calde, iar pentru ocazii mai putin formale, imbraca o salopeta sau un compleu in aceleasi tonuri. Evita pe cat posibil nuantele de albastru deschis sau verde safir deoarece iti vor face pielea sa para gri.

Tonul rece al pielii, pe de cealalta parte, confera cateva optiuni interesante atunci cand vine vorba de haine. Cele mai bune culori de purtat in aceastas situatie amintesc in primul rand de apele marilor, de iarna, dar si de adancul padurii. Astfel, daca ai un astfel de ton al pielii, poti purta linistita albastru deschis, verde smarald sau nuante intense de purpuriu. Pe partea mai "calda", poti experimenta cu rubiniu sau galben foarte pal. Iar culorile neutre care se potrivesc cel mai bine variaza de la gri inchis, alb stralucitor sau albastru navy. De evitat sunt culorile prea calde, precum rosu aprins, galben sau portocaliu.

Ai nevoie de haine in culori reci? Nicio problema, poti alege dintr-o multime de optiuni: salopete scurte in doua culori, tricouri albe cu jeansi albastru deschis sau rochii vaporoase de culoare albastra.

Daca te simti inspirata, nu mai sta pe ganduri si alege acum piesele vestimentare care ti se potrivesc cel mai bine. In fond, exista o multime de haine si culori care se potrivesc perfect cu orice tip de piele, deoarece asigura un echilibru ideal si o stralucire aparte. Incearca sa cauti nuantele care iti complimenteaza cel mai bine intreaga tinuta, si nu te da inapoi de la a purta o culoare, chiar daca nu face parte din spectrul potrivit tie. In loc sa porti o tinuta intreaga in aceasta culoare, incearca doar cateva accente delicate, precum un accesoriu, o geanta sau o esarfa.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare