Pentru ea

#accesorii seara #rochii #accesorii

Cum sa accesorizezi o rochie de seara lunga - 3 idei de stil

Indiferent de preferintele tale vestimentare, in garderoba ta trebuie sa se regaseasca cel puțin o rochie lunga, eleganta de seara, pentru ocaziile speciale care impun acest tip de dress-code: nunti, botezuri etc. In astfel de momente speciale, o rochie lunga si eleganta confera un aspect spectaculos si rafinat oricui o poarta.

 

Insa, cand vine vorba despre accesorizarea unei rochii lungi de seara, trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Asa, vei pune in valoare cat mai bine aceasta piesa si nu vei distruge intregul ansamblu stilistic al tinutei. Bijuteriile si accesoriile trebuie alese cat mai atent pentru a pune in valoare, exact cat trebuie, lookul tau general si rochia pe care o porti.

Iti propunem mai jos cateva variante prin care poti sa accesorizezi rochia ta lunga, de seara, pentru a fi in orice moment o aparitie impresionanta, demna de admirat.

Idei pentru o rochie de seara fara umeri si cu decolteu bogat

O rochie de seara lunga are nevoie de accesoriile potrivite pentru a-i scoate in evidenta calitatile si eleganta. Din acest motiv, trebuie sa ai grija la modul in care alegi aceste accesorii. Daca, de exemplu, alegi bijuterii prea multe sau prea incarcate, risti sa distrugi ansamblul general al tinutei, iar aceasta sa devina prea opulenta. Din acest motiv e recomandat sa nu incarci toate cele trei zone dedicate bijuteriilor: decolteu, a maini si urechi.

Daca porti, de exemplu, o rochie de seara lunga, la care accentul se pune mai mult pe decolteu, alege un colier sau un lantisor care sa potenteze, prin efectul dat, aceasta zona. Aceste bijuterii sunt potrivite, de obicei, pentru rochiile din voal, tafta sau tul, care au o cadere ampla si la care se evidentiaza, in mod special, partea superioara a corpului si a tinutei.

In acest caz nu este nevoie de un colier foarte bogat, ci de unul discret, care sa atraga delicat atentia asupra zonei de interes, deoarece astfel o va pune mai bine in evidenta. Poti alege fie un colier simplu, fie unul cu o piatra pretioasa in culori asortate rochiei. La fel de potrivita, ca si accesoriu pentru o rochie fara maneci sau cu maneca scurta, este o bratara fina din aur, argint sau platina. In general, in astfel de tinute trebuie evitata purtarea a doua accesorii la fel de bogate si opulente.

Nu mai putin important este insa felul in care asortezi geanta la rochia de seara. Cel mai potrivit, in cazul de mai sus, este sa alegi un clutch mic, dar care atrage atentia asupra sa, mai ales atunci cand rochia este intr-o singura culoare. Nu trebuie sa iti faci griji, insa, sa asortezi geanta cu pantofii, ci mai degraba ca ambele sa arate rafinat si elegant.

Rochia dintr-un material bogat accesorizat

Multe rochii de seara au nevoie, in schimb, de putine accesorii, insa de o calitate la fel de buna, datorita materialelor din care sunt realizate. Aici se incadreaza rochiile de seara lungi si mai spectaculoase, realizate din texturi bogate de tip voal sau tul cu diverse aplicatii, volane, pene sau paiete. Aceste texturi sunt suficiente, in sine, pentru o tinuta de efect; in acest caz, poti pune accentul mai mult pe cerceii potriviti. De asemenea, poti acorda o atentie sporita coafurii, pentru ca ea sa evidentieze si sa lase liber cat mai mult din materialul special al rochiei. La fel de potrivita, ca si accesoriu pentru o rochie de seara dintr-un material bogat, este o bratara discreta si desigur, un clutch minimalist.

Rochia de seara cu maneca lunga si pantofii potriviti

Daca optezi pentru tinuta ta de seara pentru o rochie cu maneca lunga, accesoriile pe care sa pui accentul in acest caz sunt perechea potrivita de pantofi si cea de cercei, sau chiar un inel spectaculos. In acest caz, accentul se pune din nou pe textura eleganta a rochiei, iar accesoriile trebuie sa completeze, discret, aceasta alegere. Un inel cu model deosebit, insa, va atrage atentia asupra sa, fara a pierde din vedere calitatea si efectul wow al acestui model elegant de rochie de seara. 

Daca iti plac texturile bogate ale materialelor si porti in general rochii, fuste și pantofi cu toc, de buna seama esti adepta unui stil elegant si în tinutele tale de zi. Atunci cand porti o rochie lunga, de seara, ai grija sa armonizezi cu atentie accesoriile, adica pantofii, geanta si bijuteriile, pentru a fi o aparitie memorabila si in astfel de momente.

Sursa foto: unsplash.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare