Pentru ea

#cum porti tocuri # mers pe tocuri #pantofi cu toc

Cum porti tocuri precum o lady adevarata

O multime de barbati vor spune ca nu e nimic mai amuzant decat o femeie pe tocuri care nu e in stare sa isi mentina echilibrul si calca pe asfalt ca si cum ar fi plin cu pietre. Ei bine, mersul pe tocuri e o arta care se deprinde. E nevoie de exercitiu si de respectarea catorva reguli pentru a pasi gratios, precum o lady, atunci cand porti pantofi cu toc.

1. Fa pasi mici

Pentru a arata elegant, ar trebui sa mergi cu pasi mici, fara sa indoi genunchii mai mult decat de obicei. Daca vei face pasi mari, asa cum calci atunci cand esti incaltata cu pantofi sport, spre exemplu, mersul tau va arata nenatural. De aceea, cel mai sigur este sa nu te grabesti, ci sa mergi incet, finut.

2. Calca pe calcai, apoi pe varf

Pentru a face ritmul sa arate natural, ar trebui ca mai intai sa plasezi tocul pe sol si apoi sa faci trecerea lina spre degetele picioarelor.

3. Mentine-ti spatele drept

O femeie frumoasa are nevoie de o postura impecabila. Mentine-ti umerii drepti si pastreaza barbia paralela cu podeaua. In acest fel, muschii abdominali se vor strange, stomacul se va aplatiza si vei parea mai subtire si mai usoara.

4. Mergi in linie dreapta

Pentru a merge precum un fotomodel, imagineaza-ti ca ai o linie dreapta trasata in fata ochilor si incearca sa mergi doar pe ea. Calca punand picioarele unul in fata celuilalt si intinde varfurile degetelor, astfel incat sa creezi un usor balans.

5. Fa repetitii acasa

Daca te pregatesti pentru un eveniment grandios, o nunta, spre exemplu, ar trebui sa te pregatesti temeinic inainte. Pentru asta:

  • Plimba-te seara prin casa purtand pantofii pe care urmeaza sa ii incalti si la evenimentul cu pricina. De asemenea, ar fi indicat sa zgarii talpile pantofilor pentru a le asigura un plus de aderenta.
     
  • Poarta pantofii pentru a-i roda si a-i face mai confortabili. De obicei, incaltamintea noua creeaza neplaceri. Daca ti se pare ca pantofii sunt prea stramti, incalta-i cu sosete mai groase si straduieste-te sa ii porti astfel 10-15 minute, prin casa.
     
  • Invata sa mergi pe scari. Paseste cu toata talpa, ferm.

6. Invata sa stai pe tocuri

Nu e vorba doar de mersul pe tocuri, ci si statul in picioare purtand o astfel de incaltaminte presupune o anumita tehnica. Nu sta cu talpile paralele, ci asaza unul dintre varfuri spre mijlocul talpii celuilalt picior. Sprijina-ti greutatea corpului alternativ, cand pe un picior, cand pe celalalt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare