Pentru ea

#crema hidratanta #balsam de buze #baza de machiaj #ten toamna

Cum iti pregatesti tenul pentru toamna

Vrei ai un ten perfect tot timpul? Nu este indeajuns sa folosesti cele mai bune produse cosmetice. Pentru un ten sanatos, trebuie sa ai grija in primul rand la factorii externi. Trecerile intre anotimpuri iti pot afecta tenul, ducand la deshidratare, matifiere si uscare. Pentru ca se apropie toamna, iar zilele reci nu vor intarzia sa apara trebuie sa iei cateva masuri de precautie care sa ajute pielea tenului tau sa faca fata cu brio acestor schimbari. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pregatesti tenul pentru toamna.

1. Hidrateaza-ti tenul, cat si corpul

Temperaturile scazute duc la uscarea pielii si la deshidratare. Toamna este foarte important ca tenul tau sa fie bine hidratat. Consuma mai multa apa decat de obicei si spala-te pe fata cu apa rece sau calaie, niciodata cu apa calda sau fierbinte, deoarece aceasta va favoriza deschiderea porilor si uscarea mai rapida a pielii.

Toamna nu uita ca, de fiecare data cand pleci din casa, sa aplici pe fata o crema hidratanta, mai ales daca ai in general un ten uscat. Aceasta va da o textura mai solida pielii si o va apara de impuritati, oferindu-i in acelasi timp rezistenta si elasticitate.

2. Nu uita de cremele de protectie solara

Chiar daca puterea soarelui scade toamna, este bine sa folosesti si in acest anotimp cremele de protectie solara. Razele UV care imbatranesc tenul pot actiona chiar si pe timp noros. Studiile au aratat ca razele de soare trec foarte usor printre nori si ca efectul lor este si mai puternic daca se reflecta in apa, nisip sau alte suprafete.

Aplica creme de protectie solara in special in zonele sensibile, precum maini, fata si urechi.

3. Utilizeaza o baza de machiaj

Toamna este important sa folosesti o baza de machiaj pe intreaga fata. Pe langa faptul ca are o functie de uniformizare a machiajului, aceasta ajuta la protejarea fetei fata de agresiunile externe, precum vant, ploi ori impuritati, frecvente in acest anotimp.

De asemenea, nu uita sa iei la tine in aceasta perioada si un balsam de buze, deoarece vantul iti ti le va usca frecvent.

Sursa foto: kemduongtrangda.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului