Pentru ea

#tehnici manichiura #manichiura

Cele mai cunoscute tehnici de manichiura

Daca observi pe Instagram sau la prietenele tale o manichiura tare, si incerci sa-ti dai seama care tip de manichiura ti s-ar potrivii; tot ce trebuie sa faci, este sa iei in considerare cum ai vrea sa arate unghiile tale.

Desi, atunci cand te duci la salon sau fie ca-ti faci manichiura acasa; s-ar presupune ca va fi un moment relaxant, aceasta se poate transforma intr-o experienta stresanta in momentul in care nu esti destul de decisa pentru tipul de manichiura.

Mai jos sunt tipurile de manichiura si diferentele dintre ele pentru ca tie sa ti fie mai usor sa le alegi.

Manichiura simpla

Cum spune si titlul, aceasta manichiura este simpla, iar procesul de creeare la fel de simplu.

Pentru inceput unghiile trebuie curatate prin taierea cuticulelor si pilirea varfurilor acestora, apoi se aplica tipul de oja dorita sau un lac de unghii.

Desi este o manichiura simpla si usoara, este recomandat pentru sanatatea unghiilor ca dupa o saptamana sa fie eliminata oja pentru a nu se usca prea tare pe suprafata unghiei.

In procesul de eliminare a ojei trebuie imbibat un tampon de bumbac in acetona, iar apoi stearsa fiecare unghie cu grija pana nu mai raman urme de oja.

Acest tip de manichiura are o durata de viata aproximativa de pana la o saptamana.

Manichiura french

Folosita inca din anii '90, acest tip de manichiura a devenit mai mult o tendinta in ziua de azi, desi este in continuare considerat un aspect clasic. De cele mai multe ori este definita de o culoare nud cu varful unghiei alb, dar in alte cazuri, nu doar varful, ci chiar jumatate din unghie este alba, asta pentru unghiile cat mai scurte; sau pentru unghiile mai lungi, pe varf, desenul alb este cat mai abstract.

Fiind o manichiura clasica, este totodata simpla si usor de aplicat, iar recomandarea pentru a avea unghii cat mai sanatoase este, ca acest tip de manichiura sa fie refacut saptamanal.

Asemanator manichiurii simple, inlaturarea acesteia se face printr-un tampon din bumbac imbibat in acetona.

Durata de viata poate varia in functie de produsele folosite, dar in cele mai multe cazuri, dureaza pana la o saptamana.

Manichiura cu gel

Manichiura cu gel; ca proces, este asemanatoare cu o manichiura simpla, doar ca pana la aplicarea culorii(ojei), trebuie aplicat un strat de gel si tratat cu lampa LED UV, iar peste el un strat superior de oja semipermanenta (color coat). Acest strat ramane mult mai stralucitor, iar suprafata este mult mai neteda decat suprafata unei unghii naturale. Cu cat suprafata unghiei este mai neteda, cu atat oja se va aplica cat mai corect.

In momentul actual acest tip de manichiura este cel mai raspandit, datorita rezistentei si modelelor deosebite create de artisti in manichiura.

Fiind gel, acesta se elimina tot cu acetona, dar recomandarea este sa fie curatat la salon pentru a nu se deteriora unghiile.

Hidratarea unghiilor cu un ulei de cuticule inainte si dupa manichiura poate ajuta la cresterea rezostentei acestora.

Desi diferenta dintre o manichiura simpla si aceasta este gelul, acesta este si factorul care face manichiura sa reziste pana la 3 saptamani.

Unghii acrylice

In comparatie cu procesul manichiurii cu gel, aceste este putin diferit, insa rezultatul este asemanator.

Dupa curatarea unghiei de reziduri si inlaturarea cuticulelor, se aseaza sub varful unghiei un sablon si apoi se aplica un lichid de fasonaj pe unghie, iar peste acesta se aplica pudra acrylica pentru constructie. Pe urma se continua cu stratul de baza(base coat) si culoarea dorita.

Dupa intarire acest tip de manichiura este mai dura decat cea cu gel si este recomandat ca eliminarea acesteia sa fie facuta in acelasi salon in care s-a aplicat, sau acasa dar cu grija pentru a evita deteriorarea unghilor.

Durata de viața este ca si in cazul manichiurii cu gel, adica pana la trei saptamâni, poate chiar si mai mare in functie de produsele alese pentru constructie.

Extensii de gel

Dupa denumire se poate intelege ca, unghia este extinsa de gel cu ajutorul unui sablon de constructie.

Pentru crearea acestui tip de manichiura, se aseaza sablonul sub varful unghiei, apoi pe sablon se aplica gel pornind din varful unghiei pana se ajunge la lungimea dorita, iar apoi se trateaza sub lampa LED UV. Dupa intarire, varful poate fi pilat pentru a finisa forma unghiei si procesul continua exact ca in cazul unei manichiuri cu gel.

Pe acest tip de manichiura sunt cel mai des intalnite culorile stridente care ies in evidenta datorita lungimii unghiei; chiar si manichiura french daca gelul este unul de culoare alba.

Pentru eliminarea gelului, procesul este putin mai complicat si trebuie sters cu grija cu acetona si apoi inlaturat. Gelul nu va rani unghiile, dar daca nu este eliminat cu grija, le poate rupe.

La fel ca in cazul manichiurii cu gel, durata de viata este de pana la trei saptamani.

Manichiura cu pulbere pigmentata

Pentru acest tip de manichiura, se foloseste o pulbere pigmentata. Dupa un strat de baza si un lac de unghii, unghiile sunt scufundate apoi in culoarea cu pulbere aleasa.

Pentru ca pulberea sa se aplice corect pe lac, unghiile trebuie tratate. Cel mai bine se trateaza cu alcool de 99% pentru a curata cat mai bine unghia de impuritati si pentru a o usca.

Procesul acesta este recomandat sa fie facut intr-un salon sau de un artist profesional, insa rezultatul este spectaculos.

Totodata pentru inlaturare, acestea pot fi eliminate prin inmuiere in acetona, dar cu cat unghiile sunt mai lungi si datorita procesului de indepartare a lacului, unghiile isi pot pierde rezistenta.

Durata de viata este de pana la 3 saptamani.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare