Pentru ea

#stil #frumusete #moda #vestimentar #sezon #colectie #2010 #tendinte #pantaloni #primavara-vara

Ce pantaloni purtam in sezonul cald?

Sezonul cald se aproprie cu pasi repezi. Suntem la inceputul primaverii si gandurile noastre se indreapta nerabdatoare spre materialele fluide si usoare, ce ne inspira caldura. Vremea inca friguroasa de afara nu prea tine insa cu noi. Cum putem face fata mai usor temperaturilor capricioase ale acestui sezon?

Cea mai comoda si la indemana optiune sunt binenteles pantalonii. Nu ma refer la blugi, care se incadreaza intr-o sectiune separata, ci la pantalonii din stofa care caracterizeaza acest anotimp.  Ce modele ne-au pregatit designerii pentru primavara/vara lui 2010 ramane de vazut in cele ce urmeaza.

De la materiale si croieli pana la culori si forme, specialistii in moda si-au facut lectiile constiincios, oferind astfel femeilor o gama variata de modele de pantaloni din care sa aleaga pentru aceasta primavara.

 

Deasupra gleznei

 

Acest tip de pantalon este cea mai importanta tendinta a acestei primaveri. Tivul acestora trebuie sa fie exact deasupra gleznei. Modelele sunt variate: cu manseta, fara manseta, indoiti sau suflecati non salant. Acest tip de pantalon este foarte apreciat deoarece evidentieaza foarte bine gleznele delicate si feminine. De preferat ar fi sa fie purtat cu sandale sau pantofi inalti, mai ales daca esti mica de inaltime; pantalonii deasupra gleznei pot crea efectul de glezna scurtata. Pentru un look mai nonconformist, alege sa-i porti co o pereche de sosete si sandale.

Sursa foto : www.stylediary.com

Pana

 

Acest model de pantaloni, specific anilor `80 este ideal pentru siluetele mai plinute sau pentru soldurile late, deoarece zona mai bombata este mutata in dreptul coapselor, compensand astfel grosimea zonelor mai problematice. Adopta acesti pantaloni retro cu o pereche de pantofi stiletto pentru un look mai glamour.

Sursa foto: www.getglossy.ro

Cu talie inalta

 

Pantalonii cu talie inalta isi pastreaza pozitia in categoria tendintelor inca de anul trecut. Probabil si pentru ca sunt suficient de permisivi, acceptand orice forma de croiala, de la cea pana, la cea dreapta sau larga. Sunt ideali pentru fetele care au abdomenul putin mai pronuntat, mai ales daca sunt asortati cu o curea mai lata. Este de preferat sa asortezi pantalonii cu talie inalta la o geanta cu o toarta scurta. Posetele cu manere mai lungi, pana in dreptul soldului, pot crea un efect de disproportionare in combinatie cu talia inalta a pantalonilor.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

La masculin

 

In aceasta primavara, la mare cautare sunt pantalonii specifici costumelor barbatesti. Din stofa,  cu o dunga in fata, de-a lungul piciorului, acest tip de pantaloni creeaza acel look masculin si sexy, ce nu vrea sa se demodeze. Pot fi purtati atat cu piese vestimentare masculine cum ar fi camasi, veste sau sacou, cat si in contrast cu  piese feminine cum ar fi bluze cu funde din materiale delicate, topuri din dantela sau corsete.

Sursa foto: www.fashionsing.com

Trei sferturi

 

Pantalonii trei sferturi sau marinaresti sunt foarte apreciati fiind foarte potriviti atat pentru primavara cat si pentru vara. Deasupra sau sub genunchi, acest tip de pantalon este de de altfel si un model permisiv si comod. Astfel, acesta poate fi purtat atat la o tinuta office , asortati la o camasa, cat si la o tinuta casual , asortati la o bluza simpla, sau una mai speciala, asortati la o bluza cu paiete.

Sursa foto: www.stylediary.com

Salvari

 

Inspirandu-se din haremurile turcesti, salvarii au ocupat un loc important in sifonierul femeilor din intreaga lume, inca de acum trei ani. Modelul acestora seamana foarte mult cu cel al pantaloniilor pana,fiind lati sus si stramti pe glezna. Diferenta este ca, in cazul salvarilor, turul este mult mai jos, ajungand aproape de genunchi. Sunt foarte comozi si trendy in acelasi timp, fiind usor de asortat cu topuri sau bluze din materiale fine, sandale gladiator sau cu platforma etc.

Sursa foto: www.stylediary.com

Salopeta

 

In ceea ce priveste salopeta, designerii s-au gandit sa-i improspateze look-ul in aceasta primavara. Astfel, s-a mers pe o linie mai eleganta, pe materiale pretioase si accesorii de seara care au facut din aceasta, un bun surogat pentru o rochie eleganta atunci cand mergem la un cocktail sau alta ocazie mai speciala. Ca orice articol vestimentar insa, si salopeta are avantajele si dezavantajele ei. Astfel, un punct slab ar fi acela ca scoate in evidenta fiecare denivelare a trupului. Ca atare, ai grija, in caz ca esti mai plinuta sa alegi un model mai larg cu o centura lata incinsa in jurul taliei.

Sursa foto: www.fashionfilesmag.com, www.stylehive.com

Culoriile

 

In ceea ce priveste paleta cromatica, nu trebuie sa te ingrijorezi, anul acesta se poarta orice fel de culoare. Negrul ramane in tendinte, precum si maronul sau griul. Culoriile pastelate sunt vedetele materialelor mai fluide, in timp ce tonurile mai reci sunt favoritele tinutelor mai office. Fiind o culoare foarte feminina si usor de asortat, albul devine atractia sezonului, majoritatea designerilor incluzandu-l in colectiile lor primavara/ vara 2010 .

Sursa foto: www.style.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului