Pentru ea

# purtare matariale vara # materiale vara #vara

Ce materiale sa porti si ce sa NU porti in timpul verii

Hainele comode, din fibre naturale, care lasa pielea sa respire si tin caldura si transpiratia la distanta sunt esentiale pentru a te simti confortabil in zilele cu temperaturi ridicate din timpul verii. Iata care sunt cele mai bune materiale pe care sa le porti vara si care sunt cele de care trebuie sa te feresti.

Cele mai bune materiale pe care sa le porti vara

Bumbac

Bumbacul este materialul prin care pielea poate sa respire si este o alegere excelenta in timpul verii. Poti alege bluze si rochii de bumbac in zilele cu temperaturi ridicate, pentru ca te vei simti confortabil. Bumbacul este de asemenea un material versatil, ce poate fi purtat cu usurinta atat in timpul zilei cat si seara.

In

Inul este unul dintre materialele cele mai potrivite pentru asternuturile de pat folosite in timpul verii, dar este si materialul care se poate regasi in garderoba de sezon tocmai datorita calitatilor sale deosebite. Poarta haine de in vara si nu vei suferi din cauza caldurii sau a transpiratiei. Poti purta atat topuri din in, dar si pantaloni largi perfecti pentru o petrecere de vara.

Chambray - Denim subtire

Daca iti place denimul si nu poti renunta la acest material nici in perioada verii, opteaza pentru chambray, un denim subtire si usor de purtat cand afara este foarte cald.

Seersucker

Seersucker, materialul care se regaseste sub forma de tesatura imprimata cu dungi sau patrate, dar poate fi si uni, face parte tot din familia bumbacului si este foarte subtire si usor, ideal de purtat in timpul verii. Seersucker este in mod traditional o alegere grozava pentru rochiile de vara.

Jerseu

Jerseul este unul dintre cele mai bune materiale pentru vara din toate timpurile. Usor si fluid, jerseul este ideal pentru rochii de vara, dar si pentru accesoriile de plaja.

Ce materiale sa NU porti vara

Nylon

Nylonul este un material in totalitate sintetic si nu va lasa pielea sa respire deloc. Fiind facut sa tina apa la distanta si avand un nivel scazut de absorbtie, hainele din nylon vor atrage caldura si transpiratia pe piele.

Acril

La fel ca si nylonul, acrilul nu este un material din fibre naturale. Chiar daca se regaseste in rochiile si topurile care se poarta vara, acest materiale tin cald si este abraziv, fiind una dintre cele mai neinspirate alegeri pe timpul verii.

Poliester

Un alt material de evitat pe timpul verii este poliesterul. Chiar daca hainele din poliester nu se sifoneaza, alegerea acestui material nu este deloc inspirata pentru zilele calde de vara.

Vinilinul

Vinilinul este un alt material sintetic care tine apa la distanta, dar care iti poate provoca un disconfort imens atunci cand il porti sub forma diverselor piese vestimentare, in perioada verii.

Fleece

Anumite tipuri de lana pot fi purtate vara, insa acestea poarta de obicei eticheta de “lana pentru vara”, dar nu si fleece. Acest material este derivat din poliester si are aceleasi probleme de captare a umiditatii si reducerea ventilatiei naturale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare