Pentru ea

# stil vestimantar #mahoni #moda vara #rochii vara

Ce greseli ar trebui sa eviti atunci cand porti rochii de vara?

Vara este un anotimp foarte permisiv in ceea ce priveste alegerea rochiilor potrivite. Gama de rochii de vara este foarte vasta si acest lucru face ca si greselile sa se strecoare mai usor in vestimentatie.

Sfaturi utile pentru a purta corect rochii de vara

Pentru ca sunt foarte multe modele, stiluri si culori de rochii de dama, urmatoarele sfaturi vor ajuta utilizatoarele sa reuseasca sa integreze rochiile in tinute cat mai reusite.

Codul vestimentar conteaza

Vara, exista multe motive pentru a purta o rochie, dar exista o culoare potrivita pentru fiecare tinuta in parte. Daca evenimentul incepe inainte de ora 19:00 - in loc de o rochie lunga pana la  podea, se recomanda o rochie de cocktail de lungime scurta/ medie. Aceasta regula se aplica numai evenimentelor mai mult sau mai putin formale. Alegerea unei rochii foarte lungi cu imprimeuri florale la un club, vara, este o idee invechita, deloc chic.

Uneori picioarele ar trebui sa se vada

Vara este anotimpul in care picioarele ar trebui sa fie la vedere. Nu este neaparat necesar ca rochiile sa fie scurte, insa oricat de confortabile ar fi cele lungi, recomandarea este ca macar din cand in cand sa fie alese si rochii ceva mai scurte.

Tocurile inalte nu sunt intotdeauna bune

Multe fete evita sa poarte rochii, deoarece cred ca fara tocuri inalte arata gresit in ele. Cele mai multe rochii de vara vor arata foarte armonios cu pantofi cu toc mic, balerini sau sandale flat. Mai ales cand vine vorba de optiunile de zi si de cele casual. Rochiile casual se potrivesc de asemenea foarte bine si cu baschetii potriviti.

Alegerea lenjeriei potrivite

Este recomandat sa fie aleasa lenjeria potrivita. Lenjeria neagra sub rochiile transparente este una dintre cele mai gresite idei. Poate fi aleasa o lenjerie crem la rochiile albe sau o lenjerie ton pe ton la rochiile colorate.

Se vor respecta regulile de combinare a culorilor

Daca rochia are  mai multe culori, atunci o alegere buna ar fi selectia pantofilor / gentilor in una dintre ele (de preferinta nu in culoarea principala). Daca sunt mixate mai mult de trei culori, alegerea devine deja periculoasa pentru ca riscurile de a gresi sunt tot mai mari. De asemenea, se va lua in calcul si culoarea parului pentru ca este o posibilitate ca nuantele alese sa nu se potriveasca cu parul.

Se recomanda atentie la rochiile inchise la culoare, din materiale sintetice. Sub soarele puternic din timpul verii acestea vor genera dehidratare si nimeni nu isi doreste asta. Imprimeurile florale sunt mereu potrivite vara, dar asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa fie purtate. Poti vedea aici mai multe modele : mahoni.ro/24-rochii-de-vara

Sunt persoane care simt nevoia unor tinute monocrome uneori, care pot fi potrivite in orice sezon. Alegerea unor culori deschise si pastelate sau a materialelor vaporoase este varianta castigatoare in acest sens si va crea cu siguranta efectul pozitiv dorit.

Tinand cont de toate sfaturile de mai sus, alegerea rochiei potrivite se va face foarte usor si fara niciun fel de probleme in anotimpul estival, fara ca tinuta sa para exagerata sau lipsita de stil.

Sursa foto: mahoni.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare