Pentru ea

#nunta #targ #e-mariage #concurs #mireasa #rochie de mireasa #silueta #umeri #corp #talie

Castiga o rochie de mireasa de la Il Creatore

Pe 3 aprilie se da startul la ultimul nunti din acest an - E-mariage Fest . Daca esti in cautarea rochiei de mireasa perfecte, ai sansa nu numai sa o gasesti... ci sa o castigi! Acasa.ro impreuna cu E-mariage te invita sa participi la concursul "Castiga o rochie de mireasa de la Il Creatore , semnata Oana Comanescu". Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa mergi la acest eveniment, dupa care sa intri pe stil.acasa.ro pentru a te inscrie la concurs.

Cum sa gasesti rochia de mireasa ideala, unica si extraordinara, cea in care vei petrece una dintre cele mai importante zile din viata ta? Inainte de toate, fara panica. Este bine sa-ti pastrezi calmul, pentru ca decizia ta sa nu fie umbrita de emotii si stres. Este o alegere importanta care necesita timp si organizare.

Iata cativa pasi dupa care te poti ghida in alegerea rochiei de mireasa perfecte.

Respecta un plan

Cu un an inainte de ziua cea mare, este bine sa incepi sa prospectezi, sa-ti faci o idee despre ce fel de rochii iti plac si care nu. Colinda prin magazine de profil, citeste reviste de specialitate si acceseaza site-uri in care gasesti informatii despre modelul care iti place. Pentru viitoarele mirese care opteaza pentru rochia unui creator de moda, este bine sa se intereseze inainte cu 6 - 4 luni. Vei evita astfel retusurile de ultim moment, poate chiar cu o saptamana inainte de data nuntii, cand emotiile sunt la maximum. In schimb, pentru cele care vor sa-si cumpere rochia de mireasa dintr-un magazin, este bine sa porneasca in cautarea ei cu aproximativ patru luni inainte de a o purta.

Alege modelul care iti pune in valoare silueta

Ceea ce este important cand alegi rochia de mireasa, este sa tii cont de silueta pe care o ai. De aceea, este bine sa stii care este modelul care te avantajeaza cel mai bine. Nu trebuie sa te stresezi pentru ca exista modelele care sa iti arate umerii mai mici, talia subtire ca de viespe sau care sa-ti camufleze rotunjimile din anumite zone. Tinuta perfecta este aceea in care te simti bine, care iti pune in valoare calitatile fizice si care iti mascheaza micile defecte.

Asadar, pentru miresele mai voluptoase, cu forme apetisante, este indicat sa se opteze pentru rochii cu forme fluide sau „de printesa”, care nu se muleaza pe corp. Daca te incadrezi in aceasta categorie, alege mai degraba materiale gen muselina, organza sau tul mai ales daca este vorba de un model fara volum. 

Pe de alta parte, viitoarea mireasa care are o silueta longilina are doua alternative: sa dea volum corpului printr-o fusta ampla sau sa aleaga rochii mai apropiate de linia corpului, cum sunt modelele „furou”. Daca esti mai slabuta, este bine sa optezi pentru materiale usor mai groase sau care formeaza jocuri de lumini, cum este satenul.

De asemenea, este indicat sa acorzi atentie si liniei umerilor. In cazul umerilor puternic dezvoltati, este bine sa alegi un corset tip „barca” care permite ascunderea acestora. Persoanele cu oase proeminete isi pot ascunde micile defecte cu ajutorul rochiilor cu maneci scurte sau lungi.

Un truc la care mai poti apela pentru a-ti proportiona corpul este jocul de nuante (bicromia). Daca esti mai plinuta in partea de sus a corpului, alege un corset intr-o nuanta usor mai inchisa decat partea de jos. Daca ai curaj si nu eziti sa porti o tinuta mai indrazneata, indreapta-te spre o culoare puternica, intr-un ton mai inchis: rosu, verde sau albastru. Pentru partea de jos, opteaza pentru o nuanta mai deschisa, cu conditia sa se armonizeze cu partea de sus.
Acelasi principiu este valabil si in cazul in care ai o silueta in forma de para – alege o nuanta mai deschisa sus si mai inchisa in partea de jos.Vei fi la fel de seducatoare si feminina ca si intr-o rochie alba.

Tips: Nu trebuie sa insisti sa porti o rochie mulata si dreapta, doar pentru ca este o creatie la moda, mai ales daca poti opta pentru o rochie cu crinolina care iti arata o talie de papusa.

O rochie cu personalitate sau nu?

Nu toate femeile viseaza la rochia simpla alba, romantica. Sunt persoane care isi doresc rochii scurte, accesorizate cu palarii sau flori prinse in par, in timp ce altele vor nuante mai tari si imprimeuri de efect. Asadar, fiecarui temperament ii corespune un model de rochie. Atentie insa pentru ce model optezi, pentru ca gusturile se schimba cu trecerea timpului. Gandeste-te bine inainte sa faci alegerea finala. Cu siguranta nu vei dori ca dupa 15 ani sa te socheze fotografiile de la nunta.

Tipsuri pentru a evita surprizele neplacute

Inainte de a-ti cumpara rochia, indiferent ca este dintr-un magazin sau confectionata la un croitor, tine cont de cateva sfaturi:

  • Mergi la proba insotita de o persoana in care ai incredere (mama, sora sau prietena cea mai buna) si care stii ca o sa-ti spuna adevarul. Intotdeauna este bine sa ceri o parere din exterior vis-a-vis de cum iti sta in rochia de mireasa;
  • In momentul in care probezi rochia de mireasa, incalta-te si cu pantofii pe care ii vei purta la nunta (sau unii asemanatori) pentru a stii care este lungimea potrivita;
  • Iesi la lumina zilei pentru a verifica daca tinuta ta nu este prea transparenta sau daca ai optat pentru culoarea potrivita. In general, nuantele ivoire, crem, galbui, auriu, maron glacé se aseamana foarte mult si le poti confunda.
  • Fa miscari ample cu bratele si picioarele imbracata in rochie pentru a vedea daca te simti confortabil. Aceasta nu trebuie sa te stranga, dar nici sa-ti fie prea larga;
  • Daca rochia este confectionata la comanda, poti cumpara putin material pentru a accesoriza tinuta mirelui (cravata, brau sau batista de la sacou) si a domnisoarelor de onoare (din dantela sau voal, poti cere sa le faca fetelor flori de pus la mana sau de prins in par).

E-mariage iti face cadou o rochie de mireasa

Daca esti in cautarea rochiei de mireasa ideale, ai sanse mari sa o gasesti la E-mariage Fest. Atentie mare, pentru ca este ultimul targ de nunti al anului 2009 (3, 4, 5 aprilie, in Piata Constitutiei, in parcarea din fata Palatului Parlamentului)! In cadrul evenimentului mai gasesti costume de miri, tinute pentru nasi si nuntasi, marturii, masini de epoca, firme de decoratiuni, invitatii si chiar agentii de nunti care se pot ocupa integral de organizarea celei mai importante zile din viata ta.

Surprizele nu se termina aici. rochii de mireasa clasice, moderne, art-creation, rochite pentru miresici (copilasi) precum si o paleta variata de rochii de ocazie . Cand vine vorba de stil, preturi si selectie, Il Creatore iti pune la dispozitie o persoana competenta cu care vei discuta si care te va sfatui pentru a alege rochia care iti va pune in valoare adevaratele tale calitati.

Pe langa rochiile de mireasa si rochiile de ocazie, vei gasi si o gama variata de accesorii lucrate manual sau cu strasuri Svarowski, voaluri, diademe, manusi, gentute, palarii precum si pantofi.

Conditii de participare la concurs

Pentru a putea participa la concurs trebuie sa mergi la targul organizat de E-mariage. Dupa aceea, va trebui sa raspunzi la intrebarea adresata pe forum.acasa.ro: „Ce te-a impresionat la nunti E-mariage Fest?”.

 Startul la concurs se va da vineri, pe 3 aprilie, odata cu inceperea targului E-mariage!

Mai multe detalii vei afla vineri, 3 aprilie pe acasa.ro!

Atentie! Pe toata perioada desfasurarii targului, va fi mentionata o PAROLA. Aceasta parola (un cuvant) poate fi auzita, din 10 in 10 minute, prin intermediul boxelor amplasate in spatiile unde se gasesc raioanele furnizorilor. Trebuie sa retineti aceasta parola, deoarece in cazul in care veti fi desemnati castigatori, va fi modul de validare al premiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare