Pentru ea

#stil feminin #albastru #tinute albastre

Albastrul in tinute: cum te pune in valoare

Albastrul in tinute este intotdeauna o alegere buna cand vrei sa stai departe de orice risc vestimentar major. Stilistii considera aceasta culoare atat de complexa si accesibila, incat are tonuri specifice pentru fiecare anotimp in parte. Afla cum te pune in valoare si de ce este momentul sa ii dai o sansa, chiar acum.

De la indigo pana la bleu, turcoaz sau cobalt, albastrul in tinute evoca un sentiment. Poate din acest motiv multe branduri celebre aleg albastrul pentru logo-ul lor, atunci cand gasesc o nuanta care sa exprime romantism, lux si alte caracteristici cu care se identifica.


Albastrul ideal, in functie de starea de spirit


Emotiile tale vor iesi cel mai bine la iveala prin intermediul tonului de albastru cu care alegi sa te imbraci. De pilda, un bleu pastel exprima multa calmitate si stare de bine, pe cand un albastru regal ne duce cu gandul mereu la inaltele cercuri ale societatii si la rafinament.

Tonurile marine de albastru invoca perioada vacantei, claritatea apei marii si a oceanului, bucuria de a fi liberi sub razele calde ale soarelui. Bleumarinul este sobru si elegant, exprima autoritate, regalitate, sange nobil.

Ca regula generala, este bine sa stii ca albastrul regal avantajeaza orice tip de piele, pe cand nuantele de bleu vor pune intr-o lumina mai putin flatanta un ten translucid si palid. Nuantele aprinse de albastru arata grozav cand sunt purtate de blonde, mai ales daca au si ochii albastri!

Daca pielea ta este usor creola, evita albastrul deschis, insa alege cu incredere indigo-ul.


Cum porti albastrul?


Versatilitatea culorii albastru este infinita, cel putin pentru femei. Se potriveste oricarei ocazii, de la petrecerile de tip cocktail pana la aparitiile zilnice la birou. Pentru doamnele si domnisoarele cu prea mult negru in garderoba, albastrul este un inlocuitor excelent, deoarece se poate asorta cu usurinta altor culori.

Albastrul are, de asemenea, marea calitate de a insufleti o tinuta in nuante "cuminti", neutre. De pilda, daca simti nevoia unei pete de culoare cand porti doar crem si gri, albastrul este solutia ideala. In zilele in care te simti indrazneata, asorteaza-l cu rosul coral - fac o pereche minunata!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare