Pentru ea

#stil # rochii de ocazie #rochii vara #rochii ocazie #rochii ocazie vara

Rochii de ocazie pentru vara in functie de forma corpului

Cele mai inspirate rochii de ocazie pentru vara sunt cele care iti pun in evidenta forma corpului. Fiecare femeie arata incantator atunci cand poarta rochiile de ocazie capabile sa ii puna in valoare trasaturile fizice, iar vara este sezonul ideal pentru a purta modele cat mai variate si indraznete.

Vara fara rochii de ocazie diafane si sofisticate este dificil de inchipuit, iar alegerea modelului perfect in functie de forma corpului face alegerea mult mai greu sa exprimat. Iata cateva sfaturi utile in acest sens.

1. Rochii de ocazie pentru silueta para

Silueta de tip para, cand trupul este mai ingust in partea de sus si mai voluptuos mai jos de talie, va fi avantajata de rochii de ocazie care sa adauge volum in zona bustului. Pensele trebuie sa porneasca intotdeauna de la nivelul taliei, niciodata din dreptul soldurilor.

Croielile cu linii in valuri pentru rochii de ocazie, unde partea de sus este drapata si partea de jos evazata, sunt excelente pentru a pune in valoare o silueta de tip para.

2. Rochii de ocazie pentru silueta atletica

Silueta atletica este perfect proportionata, fara forme prea definite, insa cu o egalitate estetica intre liniile umerilor si ale soldurilor. Rochiile de ocazie din tifon sau cele prea mulate, cu decolteuri rotunde, nu pun in valoare constitutia atletica.

In acest caz, sunt recomandate rochii de ocazie cu detalii voluminoase in zona bustului (funde, dantela, volane) si cu partea de jos in forma de A, precum si curelele (definesc talia).



Foto: alittlemorebeautiful.blogspot.ro; nataliasepulvedafashionstylist.blogspot.ro

3. Rochii de ocazie pentru silueta mar

Ai o silueta de tip mar daca formele tale sunt mai proeminente in partea de sus a corpului, ai un bust apetisant, solduri inguste si picioare subtiri. Evita rochiile de ocazie foarte mulate pe talie si pe abdomen, deoarece evidentiaza disproportionalitatea dintre bust si solduri.

Alege rochii de ocazie cu croiala plina in zona sanilor si o lungime mini, care sa iti puna in evidenta picioarele; ai grija ca in partea de sus sa aiba un model monocromatic, fara detalii care sa adauge un plus de dimensiune bustului.

4. Rochii de ocazie pentru silueta rubensiana

Daca silueta ta este rubensiana, cu forme pline in toate ariile corpului, atunci vei dori un efect vizual de subtiere. Te avantajeaza rochiile de ocazie cu croiala in A, de tip baby-doll, cu bretele late si fixe pe bust, cu fusta lejera, care cade in valuri pana la mijlocul genunchilor.



Foto: cache.net-a-porter.com; closetcharms.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului